TEKOMARK A.Ş., MARKEM IMAJE'NİN İÇECEK SEKTÖRÜ ÇÖZÜM ORTAĞI OLDU

Sektördeki 25 yıllık tecrübesini Tekomark A.Ş. ile taçlandıran İbrahim AYDEMİR, Aralık ayında Fransa’da Markem Imaje ile gıda, içecek ve tütün sektörleri için Türkiye partner olma anlaşmasını imzalayarak Ocak 2022’den itibaren sektördeki çalışmalarına başladı.

 

Markem Imaje ile çalışma nedenini, “Dünyada markalama sektöründe ilk iki içinde olan firmanın Türkiye’de daha çok büyüme isteği” olarak açıklayan Tekomark A.Ş. Genel Müdürü İbrahim AYDEMİR, “Biz şu an için yalnızca gıda, içecek ve tütün sektöründeki müşterilerimize hitap edeceğiz. Onlara sektörlerine uygun yeni çözümler ve tasarruf içeren makineler sunacağız” dedi.


AYDEMİR ayrıca, “Örneğin, markalama sırasında kullanılan küçük karakter yazıcılar (CIJ) da kullanılan mek’li ürünler işletmelerde hep sıkıntı yaratmıştır. Hem çevre kirliliği hem de kullanıcılara verebileceği zarar nedeniyle. Markem Imaje ise çok önemli mürekkep üretimi sayesinde içinde mek olmayan mürekkepler üretmiştir. Yeni mürekkep şu an kullanılan mek bazlı mürekkeplerin yaptığı işi %80’i ile yapabilmektedir. Bu sayede müşterilerimiz çevre ve kullanıcı dostu markalama yapma olanağı bulacaklardır. Tekomark A.Ş. olarak şu an da yalnızca Markem Imaje temsilciliğimiz var. Fakat sektörümüzle ilgili başka konu ve firmalarla da partner olma konusunda çalışmalarımız devam ediyor” derken, sektörlerimizde daha çok küçük karakter yazıcılar (CIJ) kullanıldığı, termal transfer yazıcıların çoğunlukla dikey paketleme makineleri ile paketlenen bakliyat, kuruyemiş, makarna, baharat gibi ürünlerde uygulandığı ve içecek sektöründe de PET şişe markalamada lazer markalama sistemlerinin tercih edildiğini belirtti.


İkinci ve üçüncül ambalajlarda ise yüksek çözünürlüklü ink-jet yazıcı ve otomatik etiketleme sistemlerinin kullanıldığını da sözlerine ekleyen İbrahim AYDEMİR, “Sektörde en çok karşılaşılan sorunların başında fiyat odaklı cihaz seçimi gelmektedir. Alınan cihazın ilk yatırım maliyeti, odaklanılması sonrasında kullanılan sarf malzeme fiyatı ve miktarının düşünülmemesi, yapılan yatırımın verimsiz olmasına neden oluyor. Bu da zaten artık kritik olan ürün maliyet fiyatlarını etkiliyor. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde otomasyon, ürün izlenebilirliği ve cihazlar arasında bilgi alışverişi daha önemli olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.