Akdeniz Makina Genel Müdürü Oktay AKDENİZ: “BEKLENTİLERİN ÖTESİNDE MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ”

 

Faaliyetlerine 2005 yılında başlayan, kurulduğu günden itibaren özellikle gıda sektöründe ihtiyaç duyulan hijyenik ekipmanlarının tasarım ve üretim faaliyetlerini devam ettiren Akdeniz Makina, yüksek kalitede, güncel teknolojiye sahip olarak üretilmiş proses cihazlarını, son kullanıcılara ve sektörün önde gelen üreticilerine müşteri odaklı hizmet anlayışı ile sunuyor.

 

 

Firmalarının sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Akdeniz Makina Genel Müdürü Oktay AKDENİZ konuya ilişkin şunları söyledi: “Dinamik ve gelişmekte olan bir ülkeyiz. En gelişmiş 20 ekonomi içerisindeyiz. Büyümemizi enerji verimliliği arttırılmış üretimle sürdürülebilir kılabiliriz. Enerji verimliliğini “Daha az enerji, daha fazla üretim” olarak tanımlayabiliriz. Bu noktada hem üretim hem de enerji verimliliğinin iki ana faaliyet alanımız olması itici gücümüzdür. Bize güvenen müşterilerimizdeki artış, tedarikçilerimizle kurmuş olduğumuz sağlıklı ilişkiler ve sunmuş olduğumuz ürün ve hizmetlere karşı duyulan memnuniyet, geleceğe bakışımızın olumlu olmasındaki en önemli sebeplerdir. Yaptığı çalışmalardan büyük keyif alan bir aileyiz. Her üretimimiz bir öncekinden farklılık gösterebiliyor. Müşterimizin ihtiyacını yerinde dinliyor, onlara uygun çözümler sunabilmeyi arzuluyoruz.


Sloganımızdaki gibi “Beklentilerin ötesinde mühendislik çözümleri” sunmak birincil hedefimiz. Çözüm bazen tam otomasyonlu bir pastörizatör, reaktör veya kimyasal hazırlama sistemi olabiliyor, bazen de doğru seçilmiş bir buhar kontrol vanası. En önemli hedeflerimizden bir tanesi de yurt dışındaki mevcut müşteri sayımızı arttırmak, yeni satış kanalları ile ürünlerimizi daha fazla ülkeye ihraç edebilmektir.”

 

Faaliyetlerimiz:
1. Proses cihazları tasarım ve üretimi
Borulu ve plakalı pastörizatörler, eşanjörler ve paket sistemler, reaktör ve mikserler, CIP sistemleri, evaporatörler, proses tankları ve ekipmanı, santrifüj pompalar, sistem otomasyonu.


2. Gıda pompaları 
* Evaporatör uygulamaları için “Free” serisi santrifüj pompalar
* Karıştırıcı, parçalayıcı pomplar 


3. Mühendislik destekli satış hizmetlerimiz
* Pompalar ve sıvı transferi sistemleri
* Eşanjörler ve ısı transferi sistemleri


4. Danışmanlık hizmetlerimiz
* Üretim verimliliği danışmanlık hizmetleri