DOĞADAN GELEN LEZZETLER %100 DOĞAL MEYVE, SEBZE VE BİTKİ ÖZLERİ

 

Covid-19 bizlere, doğayla olan bağımızı ve tüketmiş olduğumuz gıdaların fiziksel & ruhsal sağlığımız üzerinde yaşamsal bir rolü olduğunu hatırlattı. Bu doğrultuda tüketicilerin artan kalite ve güvenlik algısı da, gıda ve içecek ürünlerinde doğallık ve temiz etiket talebinin başlıca sebebi olarak karşımıza çıkıyor. 


Araştırmalar, tüketici algısında ürünün sağlıklı olmasının sadece düşük tuz, şeker, yağ ve kalori içeriğinden meydana gelmediğini gösteriyor. Gıda ve içecek ürünlerinin otantik olması, doğal içerikte olması ve minimum düzeyde işlenmiş olması da ürünün sağlıklı olduğunu düşündüren faktörlerden. 


Tüketicilerin bu taleplerini karşılayabilmek için gıda ve içecek üreticileri de ürün formülasyonlarını doğal ve temiz etiket beyanı sağlayabilecek bileşenler kullanarak geliştirme çabası içerisindeler. Aroma verici kategorisinde bu özelliği sağlayan ürünler FTNF (From the Named Fruit) veya FTNS (From the Named Source) aroma olarak adlandırılıyor. FTNF bileşenler özellikle içecek kategorisinde gün geçtikçe popüler olmakla birlikte, bu ürünlerdeki en büyük zorluk, klasik aroma vericilerin sağladığı tat yoğunluğunu sağlayabilmek. 


Döhler Türkiye olarak yapmış olduğumuz yeni yatırım ile tüketicilerin otantiklik, temiz etiket ve doğallık taleplerini karşılayabilecek FTNF aroma bileşenleri üretebilme yetkinliğimizi arttırdık. Kullandığımız yeni teknoloji ile yoğun, taze ve otantik tat profiline sahip, aynı zamanda da rekabetçi maliyet sağlayan ürünler üretebiliyoruz. 


Başlıca gıda kaynaklarından meyveler, sebzeler ve çok çeşitli bitki türevleri, sentetik kimyasallar yerine kullanılan doğal aroma ekstraksiyonunda öncelikli hedef hammaddeler. Doğal uçucu aroma bileşiklerinin gıdadan geri kazanılması ve kaliteli nihai son ürün eldesi için, literatürde çeşitli teknikler önerilmekte ve aynı zamanda gıda endüstrisinde farklı uygulamaları görülmektedir. Bunlar arasında damıtma ve sıyırma teknikleri meyve-sebze suyu endüstrisinde sıklıkla kullanılmaktadır. 


Döhler Türkiye olarak, taşıyıcı buhar yardımıyla uçucu bileşiklerin ekstrakte edilmesini sağlayan ileri teknolojik distilasyon üniteleriyle yüksek kalitede doğal aroma üretimlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu işlem esnasında doğal hammaddeler, distilasyon sistemlerinde çok kısa sürelerde, düşük sıcaklıklara maruz kalmakta. Bu sayede termal bozulmaların önüne geçildiği gibi hammaddelerden mümkün olan en iyi kalitede aroma alınması sağlanıyor, aynı zamanda taze ve hafif notaların kolayca yakalanabilir olmasını destekliyor.


Aroma ekstraksiyon sistemlerimizde herhangi bir kimyasal içeriği olmayan, saf buhar kullanılıyor olması özellikle besleyici ve doğal ürünler arayan tüketici ihtiyaçlarını doğrudan karşılamaktadır. Sistemlerimiz aynı zamanda, hammaddeden ekstrakte edilen uçucuların çeşidini ve konsantrasyon oranlarını tüketicinin tercihine göre üretebileceğimiz birçok farklı çalışma parametresi ile kullanıcı dostu. 


Döhler Türkiye olarak yerel meyve ve sebzeleri yüksek teknoloji ile buluşturarak işliyor ve doğanın bizlere sunduğu eşsiz tatları ürünlerden damıtarak son tüketici ile buluşturulabilecek forma getiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu yeni yatırım ile tesislerimizde işlemiş olduğumuz başta çilek, şeftali, kayısı, elma, vişne, nar, karpuz, domates ve çay olmak üzere, birçok meyve ve botanik hammadde kaynaklarından hiçbir kimyasal içermeden üretilmiş doğal aromaları en sağlıklı koşullarda tüketiciler ile buluşturuyoruz. Böylece tüketicilere bir yandan heyecan verici duyusal deneyimler yaşatırken, bir yandan da çevre ve insan sağlığını destekliyoruz.