DÖHLER GRUBU’NUN EN BÜYÜK GIDA AROMALARI YATIRIMI TÜRKİYE’DE!

Global B2B gıda sektörünün liderlerinden Döhler Grubu’nun bugüne kadar küresel çapta yaptığı en büyük gıda aromaları yatırımı Karaman’da faaliyete başladı. Yatırım grup çapında gıda aromaları üretim ve geliştirme merkezi olarak Türkiye’yi Almanya’yla birlikte iki ana stratejik noktadan biri haline getiriyor.


Grubun dünya genelinde 5 stratejik üretim üssünden biri olan Karaman fabrikasında yapılan bu yatırım, Türkiye’ye ithalatı kesmeyi ve iç pazarla birlikte geniş bir coğrafyaya ihracat yapma amacını taşıyor.


Türkiye’deki 5 fabrikasında toplam 600 bin tonu aşan miktarla 40’ın üzerinde meyve, sebze, bitki, bakliyat vb. gibi tarımsal hammaddeyi yüksek teknolojiyle buluşturan Döhler Türkiye, bugün 64 ülkeye ihraç ettiği katma değerli ürünlerine gıda aromalarını da eklemiş olacak.


Son teknolojiyle tam otomasyona sahip Karaman’daki bu tesis, doğal ve doğala özdeş likit aroma üretimi ile İstanbul’daki gıda aromaları geliştirme laboratuvarı ve pilot üretim merkeziyle bir bütün halinde faaliyet gösteriyor. Buradaki yüksek nitelikli iş gücü Türkiye’ye ve bölgeye özgü tat ve aromaların yaratılmasını sağlarken, gıda üreticilerine ilgili perakende uygulamalarıyla birlikte komple bir çözüm sunuyor.


Döhler Türkiye, 2022 yılında bu önemli yatırımı toz gıda aromaları ve emülsiyon üretimleriyle sürdürmeyi planlıyor.