Muse Gıda Teknolojileri Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat DURMAZ: “DÜŞÜNCELERİNİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

 

Murat Bey merhabalar, kısaca sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?

Evli ve iki çocuk babasıyım. İş hayatına üniversite yıllarımda Mısır'da El Ezher Üniversitesi'nde eğitime devam ederken atıldım. İlk olarak matbaa sektöründe Ortadoğu-Afrika Satış Müdürü olarak 2000'li yıllarda ülkemizde birçok sektöre ilk ihracatlarını yaptırarak başladım. Matbaa sektöründen 2008 yılında içecek sektörüne (meyve suyu ve UHT süt) aseptik karton satışı ile çalışma alanımı gıda sektörüne kaydırdım. Ve halen aynı işte 30'un üzerinde ülkeye ihracat yaparak devam etmekteyim.


Kurulduğu günden bugüne Muse Gıda Teknolojileri’nin hikayesinden kısaca bahseder misiniz? 
Muse Gıda’yı 2013 yılında kurarak süt ve meyve suyu sektörüne ekipman tedariki ile başlayarak, süreci anahtar teslim proje süt fabrikaları, meyve suyu fabrikaları kurulumu ile taçlandırdık.


Üretim teknolojiniz ve AR-GE faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Dünyanın kullandığı en son versiyon tasarım programları ile, dünyamızın her gün daha çok ihtiyaç duyduğu enerji ve hammaddeyi daha verimli kullanarak, kaliteli ve ekonomik ürünler çıkaracak üretim hatlarının çevreci olması için AR-GE faaliyetlerimizi aralıksız devam ettiriyoruz. 


Ürün gamınız ve sektöre kazandırdıklarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?
Müşterilerimizin pazarlarına göre düşüncelerini alarak, tasarlayıp, üretip, kurup, çalıştırıp, teslim ediyoruz. Hayal edilen tasarımları projelerimizle buluşturarak, maharetli terzi misali, müşterimizin düşüncesini gerçeğe aktararak gerçekleştirdiğimiz butik çalışma ile özel projeler üretiyoruz. 


Son birkaç yıl içerisinde şirketinizde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alabilir miyiz? 
Maalesef bütün dünyanın yaşadığı malum salgın neticesinde imkanlar azalsa da, insanoğlunun daha da çok ihtiyaç duyduğu yaşam kaynağı süt ve süt ürünlerinin doğru ve çevreye saygılı şekilde işlenmesi konusunda uluslararası rakiplerimizi de takip ederek, ürün geliştirmelerimiz özellikle pastörizatör ve üniversal pişirme makinesinde enerji ve çevreci verimliliği artıracak çalışmalarımız devam ediyor. 


Süt ve süt ürünleri sektöründe kullanılan ürünleriniz ve kullanıcılarınıza sunduğunuz avantajlar nelerdir?
Son dönemde dünyadaki bütün sektörlerde olduğu gibi süt ve süt ürünleri sektöründe de insan gücünün yerini akıllı sistemler almakta; bu sebeple süt ve süt ürünleri sektörünün de her geçen gün otomasyona olan ihtiyacı artmaktadır. Müşterilerimize bu alanda yenilikçi çözümler sunmaktayız. Hassas sensörlerle operatör hatalarını ortadan kaldırmakla beraber, sistemlerde ürün ve su kayıplarını azaltıyoruz. Özel tasarlanan buhar giriş ve çıkış sistemleriyle enerjiden tasarruf sağlıyoruz.


Süt ve süt ürünleri sektörünün dünü bugünü ve geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bildiğiniz üzere süt, dünyaya gelen çoğu canlının özellikle de Ademoğlunun gelişiminde en önemli hammaddedir. Bundan dolayı süte dün de ihtiyacımız vardı bugün de var ve bu ihtiyacımız yarınlarda da artarak devam edecek. Biz, bu noktada süt ve süt ürünleri sektöründe dünyada sütün gitmediği yerlere ulaşmayı ve süt sektöründe yeni bir çağ açmayı planlıyoruz. 


Yerli ve yabancı fuar katılımlarınız ile ülkemizi başarı ile temsil eden bir firmasınız. Bu doğrultuda yerli makine ve üretim firmalarına önerileriniz nelerdir?
Süt ve süt ürünleri alanında hizmet veren ve sektörün önde gelen bir firmasının yöneticisinin sözüyle cevap vermek istiyorum: "Kalitede rekabet edelim, bayrağımızı götürebildiğimiz kadar uzaklarda kalitemizin verdiği gururla dalgalandıralım."


Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederiz.