Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN: “Dünyanın en kaliteli suyuna sahibiz”

 

Kalitesi ve lezzeti ile Evliya Çelebi'nin meşhur Seyahatnamesi'nde; “Şehrin kıble tarafı dışında, haylice mesafede güzel ve küçük binalı bir ılıca vardır. Suyu çok faydalıdır. Gayet güzel ve lezzetli hayat suyudur. Birçok hastalığa faydalı olduğundan dört taraftaki memleketlerden Temmuz'da bir araya gelen nice aile tedavi için yıkanırlar, suyundan içip memleketlerine dönerler. Meşhur ve güzel bir ılıcadır” sözleri ile bahsettiği Ayvaz Suyu yatırımlar ile büyümeye devam ediyor.

 

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı açıklamada; “Büyük riskler, dev adımlarla "O su tarih olmayacak, tarih yazacak" dedik. Elhamdülillah... Fransa'dan sonra dünyanın en kaliteli ikinci suyu olan Niksar Ayvaz Suyu şifa dağıtmaya, gücüne güç katmaya devam ediyor. Bugün fabrika bünyesine bir yenisini daha ilâve ettiğimiz 5.0'lik şişirme makinemiz üretime geçmiş bulunmaktadır. İlk görüntülerin gurur ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyor, güzide şehrime hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.


Başkan Özcan açıklamasının devamında; “İlçemizin ve ülkemizin 1400 yıllık şifa kaynağı olan Ayvaz Suyumuzu tüm sofralara ulaştırmak için gerekli ne çalışma varsa yapıyoruz. Dünyanın en kaliteli ikinci suyuna sahibiz. Geçmişte ilçe ve ülke ekonomisine büyük kazançlar getiren Ayvaz suyumuzu kalkındırmak adına çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürecek” dedi. 


Yapılan yatırımlarla Niksar Belediyesi Ayvaz Suyu İşletmesi’ni tekrar ayağa kaldıran Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, yatırımların süreceğini ve Ayvaz Suyunun ilçenin kalkınmasında büyük bir rol oynayacağını belirtti. 


Belediye Başkanı Özcan yaptığı açıklamada, “Gerek pazar çalışmalarımız gerekse teknik kadromuz ile başaramayacağımız iş yok. Ayvaz Suyumuz ilçemiz için kader niteliğindedir. Yapacağımız yatırımlarda ilçemizde hem istihdam artacak hem de suyumuz ilçemizin lokomotifi durumuna gelecektir. Şu anda üretimimiz gündüz ve gece olmak üzere çift vardiya usulü devam etmektedir. Yarınlar da Ayvaz Suyumuzun kardeşi Niksu ile su pazarında aranan bir marka haline geleceğine inancımız tamdır. Allah bu yolda işlerimizi kolay kılsın” dedi.