OPTİMAK İHRACATA ODAKLANDI

 

Dünyanın 5 kıtasında 30'u aşkın ülkede distribütör ağı bulunan ve 20 ülkeye ihracat gerçekleştiren Optimak, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara odaklandı. Özellikle Afrika kıtasındaki paketleme fuarlarında ürünlerini sergilen firma, sahip olduğu “endüstriyel know-how”la hat kurulum ve hat sonu uygulamalarını sergiliyor.


Sanayicilerin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji firması olarak yüksek büyüme hızıyla 2021’de TOBB 100 içinde yer alan Optimak, imalat sanayindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Küreselleşme ve pandemi sonrası dünyada tüketimin farklılaşmasıyla artan talebe cevap vermek için yurt içi ve yurt dışı fuarlarda firmalarla buluşuyor.


Anahtar Teslim Fabrika
“Türk Makinesi” imajını yenileyen çözümlerini yurt içinde WIN EURASIA, FOTEG ve Avrasya Ambalaj, yurtdışında ise Dubai Gulfood, Cezair Djazagro ve SENEPACK fuarlarında sergileyen Optimak farklı sektörlerde endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalarla networkünü genişletiyor. Firmalara yüksek nitelikte üretim yapan yeni nesil sistemler kazandırıyor. Anahtar teslim fabrikalar kuruyor.


“Hat Sonu Uygulama Çözümlerinin Dijital İkizlerinin Çıkarılması” projesi, ROS Tabanlı AGV Sistemi Geliştirilmesi ve Hatsonu Paletleme Sistemlerine Entegrasyonu projeleriyle ileri teknoloji adımlarını takip ediyor. Solarexpo’da sergilediği “Güneş Enerjisi Paneli Temizlik Robotu” ve Türkiye Çevre Ajansı’nın çalışmalarını güçlendirmek amacıyla cam, teneke ve PET şişelerin geri dönüşümüne odaklı “Geri Dönüşüm Otomatı” projeleriyle de yeşil dönüşümün takipçisi oluyor.


2023 Hedefi: Amerika
İhracat payının artmasıyla üretim hedeflerini stratejik plan dahilinde geliştiren Optimak, 2022’de katıldığı fuar ve zirvelerde yazılım geliştirebilen, yeni otomasyon sistemleri kurabilen yetkinliklere destek oluyor. İş süreçlerini dijitalleştiren, intro-lojistikte otonom sistemler ve karanlık depolama uygulamalarıyla üretim değerini ve karlılığını artıran çözümleriyle bir teknoloji firması olan Optimak, son üç yılda 5 patent ve 3 faydalı model başvurusu yaptı. Firma kuruluşunun 10. yılında “Sistem ve Teknoloji Uzmanı” mottosuyla imalat sanayi ekosisteminin gelişimini hedefliyor.

 

İkincil Ambalajda Robotik Otomasyon

Paketlenmiş ürün taşıma çözümlerinde “endüstriyel know-how”a sahip olan Optimak STU, kolileme, paletleme ve streçleme alanlarında sektöre özel çözümler üretiyor. Hat kurulum, ürün trafik yönetimi, devamlı akış gibi konularda endüstriyel otomasyon uygulamaları ile özellikle gıda sektöründe farklı kapasitelerdeki makineler arasında bağlantılar sağlayarak katma değer üretiyor.

 

FOTEG Fuarı’nda gıda ve paketleme sektörüne yönelik kutu, koli hazırlama, açılan kolilerin robotlarla dolumu, kolileme, paletleme ve streçlemede endüstriyel çözümlerini sergileyecek olan Optimak, hat üretim kapasitesini %90’ın üzerine çıkarıyor. Hız ve verimlilik kazanma adına ülkemizde mevcut makine parklarında orta ve yüksek teknoloji makine segmenti talebini karşılıyor. 


Sistem ve Teknoloji Uzmanı...
OSB’lerde en çok AR-GE harcaması yapan ilk 50 firması içinde yer alan ve en hızlı büyüyen şirketler listesi olan TOBB 100’e giren Optimak, hijyenik üretim koşullarına göre üretim kayıplarını minimize eden ve enerji verimliliği sağlayan sektörel çözümler sunuyor.


“Sistem ve Teknoloji Uzmanı” mottosuyla optimum maliyet sağlayan ve firmaların inovasyon kabiliyetlerini geliştiren Optimak, titiz keşif ile yerleşim planı, üretim kapasitesi, genişleme temelli ihtiyaç analizi yaparak, optimum maliyeti, ergonomik kullanım ve maksimum güvenlik içeren mühendislik çözümleriyle üretimin değerini ve verimliliğini artırıyor.