RAMAZANIN VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİ, BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU

Ramazanda uzun süren açlık ve azalan öğünler nedeniyle besinler kadar içeceklerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi desteklemesi sağlığımız açısından önem taşıyor. Bu nedenle sıvı ihtiyacının karşılanmasında doğru içeceklerin tercih edilmesi ve besinlerle alınamayan vücut için gerekli olan minerallerin takviyesinde doğal maden suyu önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor.

 

Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan Ramazan ayında maden suyunun güvenle tüketilebileceğini belirterek “Gerek İftarda, gerekse de sahurda maden suyu tüketerek vücutta kaybedilen su ve mineralleri takviye etmek mümkün” dedi.


Niyazi Ercan, “Önemli bir mineral kaynağı olarak öne çıkan Beypazarı Doğal Maden Suyu, insan vücudunun sentezleyemediği ve düzenli olarak vücuda alınması gereken önemli bileşenleri içeriğinde bulunduruyor. Beypazarı Maden Suyu litresinde 3323,27 mg mineral ihtiva eden sağlıklı ve doğal bir içecek olup, sindirim sitemini rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Ramazanda oruçlu iken kaybedilen mineralleri Maden suyu tüketerek desteklemek mümkün. Bunun yanında iftar yemeğinin verdiği rehaveti maden suyu tüketerek hızlıca atarak kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Bu nedenle Ramazan süresince günde en az iki şişe Beypazarı Doğal Maden Suyu içilmesini öneriyorum” dedi. 

 


Sahurda İçilen Maden Suyu Tokluk Hissininin Artmasına Yardımcı Olur
Niyazi Ercan, sahurda da maden suyu tüketilebileceğini ve yarattığı tokluk hissi ile oruç süresini daha rahat geçirilebileceğini söyledi. “Bu özelliklerinden dolayı hiçbir katkı maddesi içermeyen Beypazarı Doğal Maden Suyu, içeriğindeki zengin mineral değerleri ile ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor“ dedi.


Beypazarı Premium Şişe Maden Suyu İlk Kez Ramazan Sofralarında
Beypazarı Maden Suyu’nun yeni ürünü, 0,75 litrelik premium şişenin bu Ramazan ayında ilk kez iftar sofralarında yerini almaya başlayacağına dikkat çeken Ercan, “Geniş Ramazan sofraları için büyük kolaylık sunan Beypazarı Premium Şişe, çevir-aç kapağı sayesinde uzun süre gazı kaçmadan ve lezzeti değişmeden maden suyunu muhafaza etme kolaylığı da sağlıyor. İdeal bir sofra içeceği olan Beypazarı Premium Şişe iftar ve sahur sofralarında aile boyu maden suyu tüketimi için sağlıklı bir alternatif sunuyor. Premium Şişe Beypazarı, kullanım kolaylığı kadar çok beğenilen ambalaj tasarımıyla ile de Ramazan sofralarına şıklık katacaktır“ dedi.


Ramazanda Maden Suyu Tüketimi Artıyor
Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan yaptığı açıklamada, maden suyunun insan sağlığına olan sayısız faydalarından dolayı özellikle Ramazan ayında yoğun talep aldıklarını belirtti. Beypazarı Maden Suyu olarak 70 bin m² kapalı alana kurulu tesisinde, saatte 300 bin şişe üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Ercan, dünyanın en sağlıklı içeceklerinden olan maden suyunu Türkiye'nin her yerine ulaştırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Ercan, "Tüm vatandaşlarımıza Beypazarı Maden Suyu’nu seçtikleri için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.


Ramazanda Maden Suyu İçmek İçin 4 Neden
Hidrasyonun artırılmasına yardımcı olur: Ramazan ayında, gün boyunca su tüketimimiz kısıtlanır ve bu nedenle doğal maden suyu içmek, vücudumuzun su ihtiyacını karşılamak için etkili bir yoldur. Maden suyu içmek, hızlı bir şekilde hidrasyon sağlar ve gün boyu ihtiyaç duyduğumuz su ihtiyacımızı karşılar.


Mineral eksikliklerinin giderilmesini destekler: Doğal maden suyunda, vücudumuzun ihtiyacı olan bikarbonat, kalsiyum, magnezyum, potasyum, silikat ve demir gibi mineraller yer alır. Bu minerallerin her birinin sağlıklı yaşam için önemli faydaları vardır. Örneğin; bikarbonat sindirim sistemini rahatlatması açısından oldukça yararlıdır. Kalsiyum kemiklerin güçlenmesine, magnezyum kalp ve damar sağlığının desteklenmesine yardımcı olmaktadır.


Hazımsızlığın azalmasına yardımcı olur: Hazımsızlık, oruç tutulan uzun saatlerin ardından pek çok insanın en büyük şikâyetlerinden biridir. Maden suyu, içeriğindeki bikarbonat sayesinde mide asidini nötralize ederek, sindirim sistemi sağlığı için önemli faydalar sağlar. Ayrıca bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık sorunlarını azaltılmasını destekler.


Bağışıklığın güçlenmesine katkı sağlar: Doğal maden suyu, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olan birçok mineral içerir. Bu mineraller, vücudumuzun enfeksiyonlara karşı direncini artırarak, sağlıklı kalmanıza yardımcı olabilmektedir. Ramazan ayında doğal maden suyu tüketmek, bağışıklık sistemi sağlığımızı korumak için destekleyebilmektedir.


Stresi azalmasına yardımcı olur: Doğal maden suyu, stres seviyelerini azaltmaya yardımcı olur. İçerdiği mineraller, stresi azaltmaya ve ruh halini düzeltmeye yardımcı olan serotonin ve endorfin hormonlarının salgılanmasını teşvik eder.