SARTONET BİLGİ AKADEMİSİ'NDE EĞİTİMLER BAŞLADI

Sartonet Bilgi Akademisi’nde eğitimler başladı

Sartorius’un Türkiye yetkilisi Sartonet’in Kadıköy-Koşuyolu’ndaki ofisinin bitişiğinde yer alan binasını sadece eğitimler için hazırlandığını daha önce duyurmuştuk. Geçtiğimiz aylarda akademinin eğitim altyapısı hazırlığı tamamlandı ve bu hafta ilaç endüstrisinde doğru filtrenin seçimi ve filtre validasyonu eğitimleriyle kapılarını açtı.

 

2018 Ocak ayı itibariyle; ülkemizdeki beşeri ilaç üreticilerinden denetçiler tarafından regülasyonlara uyum çerçevesinde istenilen ve oldukça kritik hale gelen filtrenin seçimi ve filtre validasyonu konusunda bu yıl itibariyle veteriner ilaç üreticileri için benzer gelişmeler yaşanıyor.

 

Prosesin getirdiği olağan risklerle birlikte, proseste kullanılan filtrenin seçiminin denetçilere nasıl açıklanacağı sorusu konunun muhataplarının önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

“Bugünkü eğitim için aldığımız geri bildirimlerden dolayı çok mutluyuz.”

Sartonet Genel Müdürü Ömer Erdem eğitimin sonrasında yaptığı açıklamada;

“Biz 40 yıldır Türkiye’de ilaç üreticilerine hizmet veriyoruz, Filtre ve validasyonuna dair detayları 25 yıldır biliyorduk. 2018’de Sağlık Bakanlığı’mızın PIC/s üyesi olması ile başlayan gelişmeler neticesinde bu konudaki bilgilerimizi paylaşmanın Cumhuriyet’imize karşı bir sorumluluk olduğunu düşündük.  Son 4 yılda çok sayıda fiziksel ve online eğitimler düzenledik. Bu sorumluluk hissinin bizi getirdiği en son nokta ise bu Akademi binası oldu. Bugün burada bildiklerimizi paylaşmaktan ve eğitime katılanların geri bildirimlerinden dolayı çok mutluyuz ” dedi.

Sartonet Bilgi Akademisi Eğitim Koordinatörü Uzm. Biol. Erol Aydın:

“Yıllardır farklı şehirlerde, otellerde verdiğimiz pandemiyle birlikte ise online platformlarda paylaştığımız eğitimleri kendi binamızda vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada sadece tek yönlü bir bilgi akışı değil, katılımcıların konularla ilgili materyallere -örneğin çeşitli filtrelere dokunabildiği, test edebildiği, sorularına yanıtlar bulabildiği eğitimler kurguladık. Burada eğitim alan herkesin filtre ve validasyon süreçleri konusunda yetkinlik kazanarak kişisel kariyerlerinde de değer yaratmalarını arzuluyoruz. Akademimizi ilgililerin istedikleri zaman kapısını çalıp sorularına yanıt verecekleri bir merkez olarak planladık. Konularımızla ilgili bilgi paylaşmak isteyen herkesi akademimize eğitim vermeye davet ediyoruz “ 

 

Sartonet ekibinden Cem Erdem, Erol Aydın, Ali Rahmi Fırat ve Müge Erkan’ın hazırladığı eğitim katılımcılardan da tam not aldı:

Arion İlaç, Önder Akça, Mikrobiyoloji Laboratuvarı Bölüm Şefi

“Çok değerli bir eğitim. Burada öğrendiklerimizin hem kişisel kariyerlerimiz hem de firmalarımıza  kattığı değerin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Eğitimin yanı sıra yaklaşımları nedeniyle de Sartorius Sartonet ailesine teşekkür ediyorum. Eğitimde tamamen konunun öz kısmı, bilimsel, değerli kısmı ön planda tutulmuş. Ürün tanıtımıyla hiç vakit kaybetmedik üstelik filtrelere dokunma, inceleme, test etme imkanı da bulduk.” diye konuştu.

 

Vem İlaç, Sertaç Batı, Kıdemli Formülasyon Uzmanı

“Öncelikle buradaki ağırlanmamız hakkında çok olumlu düşünüyorum. Bizim için oldukça bilgilendiğimiz bir eğitim oldu. Proseste karşılaştığımız birçok soruya cevap bulabildik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

Gensenta, Mesut Erdoğan

“Filre seçiminin ve validasyon süreçlerinin bu kadar önemli olduğuna hakim değildik. Burada bugün aldığımız eğitimle, neden bu konunun bu kadar önemli olduğunu, işin ayrıntılarını, neden ihtiyaç duyulduğunu anlamaya başladık. Ayrıca buradaki sıcaklık ilk girdiğimiz andan itibaren kendimizi evimizdeymiş gibi hissettirdi. Eğitmen arkadaşların ilgisi ve yakınlığı da çok hoşumuza gitti. Katkısı olan herkese teşekkürler. Çok verim aldığımızı düşünüyorum.“

 

Kadıköy-Koşuyolu’nda yer alan Sartonet Bilgi Akademisi’nde verilecek eğitimlere katılmak veya firmanıza özel eğitimler düzenlemek için web sitesinden başvuruda bulunulabiliyor.

https://www.sartonet.com/egitim-takvimi