SARTONET BİLGİ AKADEMİSİ’NDEKİ EĞİTİMLER DEPREMZEDELERE BAĞIŞA DÖNÜŞÜYOR

Sartorius’un Türkiye temsilcisi Sartonet A.Ş nin eğitim kuruluşu olan Sartonet Bilgi Akademisi, Türkiye ilaç endüstrisinin gelişimine yönelik düzenlediği eğitimlerin gelirlerini depremzedelere bağışlama kararı aldı.

 

Geçtiğimiz yıl Koşuyolu’nda açılan Sartonet Bilgi Akademisi’nde steril ilaç, gıda, içecek üreticilerine yönelik; Filtreler, Filtre Validasyonu, Membran Filtrelerde Integrity (Filtre Sağlamlık) Testi, İleri Düzey Analizler için Numune Hazırlamada Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Faktörler (Ultra Saf Su-Hassas Tartım-Pipetleme ve Filtrasyon), Sularda Mikrobiyolojik Analizler, Mikropipet Kullanımı ve Terazi’ler hakkında eğitimler düzenleniyor.


İlaç endüstrisinden profesyoneller Şubat ayında düzenlenen 3 farklı eğitimde Koşuyolu’nda yer alan Sartonet Bilgi Akademisi’nde buluştu. 


Şubat’ın ilk haftası düzenlenen filtre validasyonu eğitimine katılan ilaç profesyonelleri filtre seçimi ve validasyonunun son birkaç yıldır denetçilerin üzerinde önemle durduğu konulardan olduğunu dile getirdi.


15 Şubat’ta ise akademi kapılarını Membran Filtrelerde Integrity (Filtre Sağlamlık) Test Eğitimi için açtı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen Filtre Integrity (Bütünlük/Sağlamlık) Testi Eğitimi de kullanıcılardan tam not aldı.


Katılımcılar güncel regülasyonlarda sıkça altı çizilen filtre test yöntemlerinden olan Integrity Test’i uygulama ve prosesleri ile ilgili sorularına yanıtlar buldu.


Sartonet Bilgi Akademisi’nde Şubat ayının son eğitimi ise bu yıl ilk kez düzenlenen İleri Düzey Analitik Cihazlar İçin Numune Hazırlamada Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Faktörler eğitimiydi.


HPLC, ICP, LC-MS, ICP-MS gibi ileri düzey analizlerin sonuçlarına etki eden 4 kritik faktör olan ultra saf su, hassas tartım, pipetleme ve filtrasyonun anlatıldığı eğitimin Mayıs ayında yeniden verilmesi planlanıyor. 


Sartonet Bilgi Akademisi Eğitim Koordinatörü Erol AYDIN, ilaç sektörüne yönelik eğitimlerle başladıkları Sartonet Bilgi Akademisi yolculuğunda kısa bir sürede 9 eğitim yaparak çok yol aldıklarını ve gelen yoğun taleplerden dolayı önümüzdeki günlerde gıda, içecek sektörüne yönelik eğitimler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.


- Sartonet Bilgi Akademisi’nde Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek olan eğitimlere bu linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.sartonet.com/egitim-takvimi?yeni-egitimler