SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE; DÖHLER ÇÖZÜMLERİ

 


 

 

Günden güne büyük bir hızla artan dünya nüfusu, gıdaya ulaşmayı zorlaştırıyor. Bunun yanında gıda kaynaklarını korumak da bir o kadar önem kazanıyor. Binlerce yıldır doğada bulunan ve birçok anlamda oldukça besleyici bileşenler barındıran süt, milyarlarca insanın beslenmesinde önemli bir rol oynuyor. Her yıl artan nüfusla birlikte, süte olan talep de doğal olarak artıyor. Süt ve süt ürünleri, günlük enerji ihtiyacının %9,1’ini karşılıyor. Süt, içeriğinde yüksek miktarda kalsiyum, riboflavin, vitamin B12, ve fosfor barındırıyor. Bununla beraber, içerdiği birçok aminoasit ile de iyi bir protein kaynağı olarak kullanılıyor. Bu nedenle süt ve süt ürünlerinin, beslenme için çok önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Beslenme için bu kadar değerli olan süt için, süt endüstrisi, ilgili ürün gruplarının geliştirilmesi ve var olan ürün gruplarındaki içeriklerin doğal içeriklerle zenginleştirilmesini kapsayan, yenilikçi yaklaşımlarla her geçen gün gelişmeye devam ediyor.


Global trendlere bakıldığında süt ve süt ürünlerine ait hemen hemen her gruptaki talebin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Meyveli ve aromalı sütler, yoğurt ve peynir çeşitleri, kefir, içilebilir yoğurt (meyveli seçeneklerin yanında, baharatlı ve sebzeli seçenekler dahil olmak üzere) gibi fermente süt ürünleri ve bu gruba dair birçok farklı çeşit ilgi odağı ürünler olarak sıralanabilir. 

 


Dünya nüfusunun artması sebepli doğal kaynakların dikkatli kullanılmasının yanında, sürdürülebilirlik de yine dünya çapında önemli bir trend. Bunun doğal sonucu olarak bitki bazlı süt alternatiflerine olan ilgi ve talep de günden güne artıyor. Döhler Gıda olarak, talebin günden güne gittikçe arttığı, bitki bazlı süt ve süt ürünleri için de yenilikçi çözümler yaratıyoruz. Bitki bazlı ürünlerde içecek, tatlı, sürülebilir grup ürünler  portföyümüzde oldukça geniş bir yere sahip. Yulaf, badem, fındık gibi farklı bitkisel kaynakları, yine bitki bazlı proteinlerle destekleyerek, lezzeti her zamanki gibi en üst seviyede tuttuğumuz ürün yelpazemizi gün geçtikçe geliştirmeye de devam ediyoruz.  Oldukça çeşitli olan bu ürün grubu için, tüketicilerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda global trendleri de gözeterek, yenilikçi ve doğal çözümler yaratıyoruz. Çözümlerimiz arasında, aromalar ve doğal renkler, bitki bazlı çözümler, soslar ve meyve preparatları, vitamin/mineral karışımları, şeker azaltmaya yönelik uygulamalar sıranabilir.


Döhler Gıda olarak, Karaman Fabrikamızda devreye giren, yüksek teknoloji ile donatılmış Aroma Tesisimizde doğal aroma vericiler, ekstraktlar üretiyor; tatlandırıcı karışımları ve doğal renk çözümlerimizi, meyve soslarımızı tüketici ile buluşturuyoruz. Fabrikamızda ürettiğimiz hammaddelerimizi İstanbul’daki uygulama laboratuvarlarımızda en lezzetli formalarına dönüştürüyor ve istenen farklı ambalaj türlerinde iş ortaklarımıza sunuyoruz. Tüm ürünlerde olduğu gibi süt ve süt ürünlerinde de görsellik ve tadın uyumu tüketici beğenisi açısından büyük önem arz ediyor. Karaman fabrikamızda ürettiğimiz aromalarımız ve doğal canlı renklerimizle lezzetli ve ilgi çekici kombinasyonlar yaratıyoruz. Yıllardır süt ürünleri için en çok sevilen aromalar olarak sıralanan çilek, vanilya ve çikolata aromalarının yanında, ilgili ürün gruplarına özel olarak lezzetli ve yenilikçi yaklaşımımızla aroma  çözülerimizi sunuyoruz. Yarattığımız konseptlerde, son dönemlerin önemli trendi olan fonksiyonelliği de ihmal etmiyoruz. Bu amaçla da, Döhler Karaman fabrikamızda ürettiğimiz, botanik ekstraktlardan, vitamin ve mineral karışımlarımıza, doğal lezzet kaynaklarının başında gelen meyveleri kullarak ürettiğimiz meyveli soslara varan ürün yelpazemizden faydalanıyoruz. İstanbul Aroma AR-GE Laboratuvarımızda geliştirdiğimiz doğal aroma çözümlerimizle birlikte uygulama laboratuvarımızın uzun yıllardır biriktirdiği deneyimi sayesinde çeşitli kategorilerdeki ürünleri geliştirerek iş ortaklarımıza geniş bir yelpaze sunuyoruz. 


Döhler Türkiye ve dünyada sahip olduğu yüksek üretim kapasitesinin yanında, sağladığı Ar-Ge çözümleri ve güçlü tedarik zinciri desteği ile, çok geniş bir coğraftada faaliyet gösterek takip ettiği trendleri birleştiriyor. Böylece iş ortaklara en uygun ve trendde olan son ürünleri bulma konusunda eşsiz uzmanlığı ile yardım ediyor. Süt ve süt ürünleri kategorisinde stratejik iş birliği yaptığımız iş ortaklarımız ve raflarda her geçen gün daha da fazla yer alan ürünlerimiz ile birlikte, bitki bazlı ürün çeşitliliğinin de armasına yardımcı oluyoruz. Döhler ile birlikte sizleri hayata yeni fikirler katmaya davet ediyoruz.