TEKİR İÇECEKLER, İHRACATIN CİRODAKİ PAYINI %55’E TAŞIDI

%100 yerli sermayeli olarak, doğal kaynak suyu, zengin mineralli doğal maden suyu ve aromalı gazoz üreticisi olan Tekir İçecekler, 4 kategori ve 8 alt marka ile dünya genelinde 30 ülkeye ihracat yapıyor. 

 

     

Tekir İçecekler Genel Müdür Yardımcısı Aynur Gülsoy İncetan, %100 Türk Malı olan sağlıklı ve lezzetli içecek ürünlerini daha fazla ülkeye, daha fazla pazar payı ile ulaştırmak hedefi ile ihracata ağırlık verdiklerini, 2021 yılı ilk yarı için ihracat satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %40 arttığını ve ihracatın ciro içindeki payını yüzde 55 düzeyine taşıdıklarını dile getirdi.


İncetan, 2020 yılındaki kapasite artırımına yönelik yatırımlarının olumlu sonuçlar verdiğini, geçen yılı iyi bir büyüme eğrisi ile geçirdiklerini ve 2021 yılına ihracatta daha da büyüme hedefi ile başladıklarını belirterek, “2021 yılı ilk altı ayındaki doğal kaynak suyu satışlarımız geçen yılki toplam satış rakamlarına ulaştı. Maden suyu ve gazoz ürünlerimizin ihracat satışları geçen yılın ilk altı ayına göre %25 artış gösterdi. Müşteri talep ve isteklerine karşı esneğiz. Dünya genelindeki içecek trendini takip ederek; farklı olanı deneyip uygulayan ve yenilikten kaçmayan bir yapıya sahibiz. İçeceğin katma değerlisini üretip, ihraç ediyoruz. Yirmiden fazla çeşit ve lezzetlerdeki ürünlerimiz 30 ülkede beğeni ile tüketiliyor. Dünya genelinde pazar payımızı artırmak ve ülkemizin ihracatına katkıda bulunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.