YENİ AROMA KOMBİNASYONLARI, ÇAY KATEGORİSİNDE ARTIŞ EĞİLİMİNDE

        

 

Günümüzde bilinçli tüketici tercihleri
Tüketiciler artık kendilerine benzersiz ve ilham veren deneyimler sunan ürünleri tercih ediyorlar. Özel bir tat deneyimine, doğal içeriklere ve dengeli besin değerlerine ek olarak, ambalajın çevre dostu olması, sürdürülebilir üretim ve fonksiyonel gıdaların katma değeri giderek önem kazanıyor.


Bütünsel sağlık anlayışına hizmet eden ürünler popülaritesini artırıyor. Pandemi ile birlikte çalışma saatlerinin daha esnek hale geldiği ve insanların sanal olarak birbirleriyle görüşmeleri, yaşamımıza yeni bir düzen getirdi. İş dünyasının yanı sıra toplumda da görülen bu değişimler yeme alışkanlıklarında da farklılığa yol açıyor. Günde üç kez ana yemekler tüketmek yerine, atıştırmalık çağında olduğumuz bugünlerde; mini yemekler, geleneksel kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinin yerini alıyor. Örneğin, sağlıklı ve doyurucu smoothieler veya yoğurt içecekleri öğün yerine geçmekte ve giderek önem kazanmaktadır. 


Kişiselleştirme, fütürolog Matthias Horx tarafından tanımlanan en önemli mega trendlerden biri. Bu eğilim fonksiyonel gıda ve kişisel beslenme talebiyle bağlantılı olarak, yiyecek ve içecek endüstrisinde giderek daha fazla fark edilir hale gelmektedir. 


Çevre dostu ürün tasarımı fonksiyonel gıdaların önemli bir ekseni
Tüketiciler, ürünleri yeni bir perspektiften görerek, değerleri yeniden tanımlıyorlar. Belirli bir ürünü satın aldığında kendilerinde ve dünya üzerinde ne gibi bir etkisi var sorularını sormaya başladılar. Sosyal medya ve aktivistler tarafından teşvik edilen sürdürülebilirlik hareketi, küresel ısınma ve gıda israfı ile ilgili konularda farkındalık yarattı. Bu durum tüketicilerin satın aldıkları ürünleri ve atıklarını sorgulamalarını sağladı. Sıra dışı bir tat deneyimine, doğal içeriklere ve dengeli besin değerlerine ek olarak, içeceklerde ambalajın çevre dostu olması, sürdürülebilir tarım ve fonksiyonel gıdaların katma değeri giderek önem kazanmaktadır.


Tüketiciler çevreye daha duyarlı hale geldikçe, markalar etik ve sürdürülebilir yaşama olan yaklaşımlarını ürünler üzerinde daha fazla göstermeye başladılar. Sürdürülebilirlik, ambalajlamadan üretim yöntemlerine ve malzeme tedariğine kadar her şey üzerinde etkili olmaktadır; içecek üreticileri atık azaltma, çevre dostu ambalaj programları ve karbon ayak izi seviyeleri gibi faaliyetlere bakıyor.


İçeceklerde yenilikçi aroma kombinasyonları tüketicilerin radarında
Teknolojik gelişmeler ve çok yönlü içeriklerin sosyal medyada yaygınlaşmasıyla, yeni deneyimler tüketiciler için bir merak uyandırıyor. Bugün insanlar, kendi hayatlarını sadece tüm yönleriyle tanımak ve yaşamak istemiyor, aynı zamanda tam bir deneyim kazanmak istiyorlar. İçecek endüstrisi için aroma kombinasyonları, kıvam/yapı ve renk tüketicilerin ürünlerde aradıkları öncelikler. Ambalaj ve tasarım da ürünü olağanüstü zenginleştiren faktörler olarak öne çıkıyor.


Tüketiciler konfor sağlayan ve rahatlatan ürünlere yönelişte
Yediğimiz yiyecek ve içecekler sağlığımızla direkt olarak bağlantılıdır. Sağlık ve refah, tüketicilerin küresel değer hiyerarşisinde hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Sağlıklı yaşam içecek endüstrisinde gelecekteki gelişmeler için en etkili itici güç olmaya devam ediyor. Sonuç olarak, bireyler günlük olarak tükettikleri yiyecek ve içeceklerin içeriğinin daha fazla farkındalar. 


Sıcak ve soğuk olarak tükettiğimiz içeceklerin enerji verici veya rahatlatıcı, konsantrasyonu ve hafızayı iyileştirici, kilo vermeye ve sindirime yardımcı olma gibi farklı sağlık yararları olabilir. Nootropik ve adaptojen gibi bilişsel sağlığımıza yardımcı olan bileşenleri markalar birçok ürüne eklemeye başladılar. 


Tüketiciler stresle mücadele yolunda konfor sağlayan ve kendilerini rahatlatan ürünler arıyorlar. Pamuk şeker, doğum günü pastası, çikolata, kurabiye ve fındık gibi lezzetler içeceklerde ve kokteyllerde kullanılan klasik nostaljik lezzetlere örneklerdir.


Kombucha çaylarında aroma kombinasyonları artışta
Kombucha çayları son dönemde çok popüler hale gelmiştir. Çoğu endüstri uzmanı ilk başta bunun bir heves olabileceğini düşünürken, kombucha çayında hem aroma kombinasyonları hem de gazlı çeşitlerinin ürün lansmanları artış eğilimi gösteriyor. Bununla birlikte probiyotik bakteri eklenmiş çay ürünlerini de raflarda görmeye başladık. 


Bitki bazlı ürünlerin bireyler için daha iyi (better-for-you) ve süt/süt ürünlerinden daha sürdürülebilir olduğu algısı giderek artmış durumda. Buna bağlı olarak çayını süt ile tüketen tüketiciler için artık bitki bazlı süt ürünleri ile tat uyumu sağlayabilecekleri siyah ve yeşil çaylar da üretilmeye başlandı.


Ekstraktlarla gelen doğallık ve fonksiyonellik
Aromsa bünyesinde bitki ve meyvelerden üretiğimiz infüzyonlar ve ekstratlarımız ile ürünlere doğallık ve fonksiyonellik katmaya, aromalarımız ile birlikte içecek dünyasında keyifli ve uyumlu tatlar çıkarmaya devam ediyoruz. Deneyimli kişilerden oluşan ekiplerimizle birlikte yenilikçi gelişmeleri takip ederek birbirinden lezzetli ve zengin tat alternatifleri sunuyoruz.


* Detaylı bilgi için, www.aromsa.com adresini ziyaret ediniz.