AMBALAJIN DEĞİŞEN ROLÜ: KALİTE VE ÇEVRE ETKİNLİĞİNE DÖHLER DOKUNUŞU

 



 

Ambalajın temel amacı ürünü korumak olsa da, markaların tüketiciye sunduğu seçeneklerini tanıtmak ve satışlarını artırmak için muhteşem güçlü bir araç olarak kullanıldığını inkar edemeyiz. 

 

İyi bir ambalaj, tüketicilere ürünleri tanıtma ve ayırt etme konusunda yardımcı olur. Aynı zamanda kolay teslimat ve ürünün güvenliği amaçlarına hizmet eder. Ayrıca ambalaj, şirketlerin ürünlerini rakiplerinden ayırt etmelerine yardımcı olur.

 

Bu nedenle şirketler, tüketicilerin satın alma süreçlerini iyi anlamalı. Hangi faktörler satın alma davranışını etkiliyor ve ambalaj, tüketicilerin satın alma kararını hangi yönde etkiliyor? Ambalajın malzemesi, şekilleri, renkleri, boyutları ve etiketleri, tüketicilerin olumlu tepki vermesini nasıl sağlayabilir?

 

Küresel ambalaj trendlerinin en hızlı büyüyenlerinden bir tanesi ise Sürdürülebilir Ambalaj. Her geçen gün global şirketlerin, önümüzdeki birkaç yıl içinde ambalajlarının %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşacağına dair taahhütlerde bulunduğunu görüyoruz. Sürdürülebilir ambalaja geçiş, markaların imajını güçlendiriyor ve sürdürülebilir üreticileri tercih eden tüketicilerin %81'ine hitap ediyor.

 


“Döhler olarak sürdürülebilir ambalaj kullanımımızı artırmak ve karbon ayak izimizi en aza indirmek için lokal ve global tedarikçilerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. En uygun ve inovatif ürünlerin kullanımına öncülük ediyor ve sürecimizi sürekli iyileştiriyoruz.  B2C sektöründen farklı olarak, kullandığımız ambalajlarda kullanılan hammadde miktarının çevresel ve maliyet faktörlerinin daha belirgin olması, kullandığımız ürünlerin üretim süreçlerine ve piyasasına olan hakimiyetimizin önemini artırıyor. Bu sayede, maliyet faktörlerini ve çevresel etkileri yaratıcı ve proaktif stratejiler ile tedarikçilerimizle beraber minimize ediyoruz. Böylece hem tedarikçilerimizin gelişimine katkı sağlıyor hem de Döhler aracılığı ile globaldeki tüm bölgelere de yayılmasını sağlıyoruz”.


 

 

Ambalaj Sektöründe Yeşil Devrim: 

Havuzlama Sistemi ve Sürdürülebilir Tedarik Zinciri

Ülkemiz ve tüm dünyada çevre kirliliği ve ambalaj atıklarına dair artan endişeler, sürdürülebilir ambalaj kullanımı konusunda çalışmaların hız kazanmasına ve tüm sektörlerde daha katı düzenlemelerin uygulanmasına yol açıyor. Bu düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması ve sektörde rekabet edebilmek adına, ambalaj üreticileri her yıl yeni yatırımlar yapıyorlar ve yeni Ar-Ge çalışmalarına yöneliyorlar. Bu süreçte yaygınlaşan modellerden havuzlama sistemi, ortak paylaşımı ve yeniden kullanımı destekleyici özellikleriyle tedarik zincirindeki tüm unsurları hem çevresel hem de ekonomik açıdan destekleyen önemli bir model haline dönüşüyor.

 

Döhler olarak, B2B sektörüne öncü bir hizmet sunarak, tüm iyi ve yenilikçi uygulamaların liderliğini hedefliyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarken, çevre dostu bir şirket olmanın gerekliliğini benimsiyoruz. Kullandığımız ambalajların hammadde aşamasından bertaraf sürecine kadar olan tedarik zincirini dikkate alarak, doğal kaynakların sınırlı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle lojistik süreçlerimizde maksimum hacimde ürün taşıyan ambalajları tercih ederek, sevkiyat başına düşen ambalaj miktarını ve karbon ayak izini ciddi ölçüde azaltıyoruz.

 

Ayrıca, kendi organizasyonumuz içinde kurduğumuz profesyonel havuzlama sistemi ile yeniden kullanımı teşvik ediyor ve her yıl bunu maksimize ediyoruz. Müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi geliştirerek ve teşvik ederek, bu modelin piyasada yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz.

 

Döhler Pouch: Mutfak Verimliliği ve Ürün Kalitesini Bir Araya Getiren Çözüm

Müşterilerimizin tüketicilerine daha iyi hizmet vermesini kolaylaştıracak pratik çözümlerimizden bir tanesi de Döhler Pouch. Ev dışı tüketimde özellike gıda hizmeti sağlayan kanallarda, mutfakta hazırlık süresini kısaltan aynı zamanda kaliteyi tutarlı bir seviyede koruyan Döhler Pouch, hazır soslar gibi ürünlerde, şeffaf yapısı sayesinde ürünün tamamen görüntülenmesine ve boşaltılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca taşıma, depolama ve bertaraf sırasında yer tasarrufu sağlıyor, genel lojistik maliyetlerini azaltıyor.

 

Geleceğin yeşil ambalaj çözümleri ile, Döhler olarak çevre dostu bir dünya için önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize, tedarikçilerimize ve tüm paydaşlarımıza öncülük ederek, sürdürülebilir bir geleceğin mimarı olmaya kararlıyız.