BAŞARILI İÇECEK FORMÜLASYONLARI İÇİN ARADIĞINIZ TÜM İÇERİKLER PRİNOVA'DA

Mehmet GÖZÜKARA / Prinova Gıda ve Kimya Tic. Ltd. Şti. - International Sales Director

 


Çok çeşitli hammadde içerikleri, premiks ve piyasaya sürmeye hazır karışımlar ile Prinova, içecek uygulamarı için gereksinimlerinizin tümünü karşılayan çözümler sunabilir.


 

Türkiye içecek endüstrisi, pandemi nedeniyle satışlarda düşüş yaşadı. Ancak şimdi güçlü bir canlanma dönemi yaşıyor.(1)


Artan taleple birlikte, Türkiye'de yeni ürün lansmanlarının sayısı 2020 ile 2021 arasında %28 arttı.(2)

 

Geçen yılın en popüler kategorisi, tüm lansmanların %20'sini oluşturan sıcak içecekler olurken, onu meyve suyu içecekleri (%8), gazlı alkolsüz içecekler (%6) ve içime hazır ürünler (%3) izledi. Sporcu içecekleri ve enerji içeceklerinin payı 2019’da tüm lansmanların %0,2'sini oluştururken, geçen yıl %2,6'ya sıçrayarak göz kamaştıran bir artış gösterdi. 


Üründen alınan hazzın yanı sıra Türk tüketiciler de global tredlerle uyumlu olarak besleyici ve sürdürülebilir içeceklere artan bir ilgi göstermektedir. Bu nedenle, geçen yılki lansmanların önemli bir kısmı sağlık ve çevre ile ilgili beyanlara yer verdi. Ürün tanıtımlarının %8'inde yer alan “çevre dostu ürün” en yaygın kullanılan etiket olurken, “katkı maddesi/koruyucu içermez” (%7), “ilave/yapay koruyucu içermez” (%5) ve “şeker ilavesiz” (%5) gibi sağlık beyanları popüler oldu.(3)


Fonksiyonel içecek bileşenlerinin lider distribütörü ve entegre çözüm sağlayıcısı Prinova, modern Türk tüketicilerinin görmek istediği içecekleri yaratmak için ihtiyacınız olanları size sağlayabilir.


Prinova; tatlandırıcılar, asitler ve asitlik düzenleyiciler, vitaminler ve türevleri, amino asitler, botanik ekstraktlar, koruyucular, proteinler ve meyve suyu özleri gibi temel içecek formülasyonlarında kullanılan 2.000'den fazla hammaddeye sahiptir. Ayrıca, tüketici trendlerinin bir adım önünde olmanıza ve öne çıkan ürünler yaratmanıza yardımcı olacak bir markalı içerik portföyü sunmaktadır. 


Prinova olarak mümkün olan en iyi içerikleri sizlere sunmak için çeşitli lider şirketlerle birlikte çalışıyoruz. Yakın zamanda Türkiye'de meyve suyu konsantrelerini ve esasiyel yağlarını tedarik edebilmek için Agrumaria Reggina ile ortaklık kurduk. İtalyan bir üretici olan Agrumaria; meyve suları, nektarlar ve diğer alkolsüz içecekler gibi farklı ürün çeşitleri için özel çözümler sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Tüm meyveler, narenciye tarımındaki zengin geçmişi ve toprağa uygulanan sınırlı müdahale yöntemleri sayesinde üstün kalitesiyle tanınan bir ülke olan İtalya'dan özel olarak tedarik edilmektedir. 


Prinova ayrıca sporcu ve enerji içecekleri, zenginleştirilmiş meyve suları, fonksiyonel sular ve daha pek çok uygulama için içecek zenginleştirme premiksleri ve hazır karışımlar da sağlayabilmektedir. İçecek premikslerimiz, ürün performansı ve üretim verimliliği sağlamak üzere tecrübeli ekiplerimiz tarafından formüle edilmektedir. 

 


Hammadde tedariğinde uzman bir tedarikçiyle iş birliği yapın
Hammadde kaynağı bulma konusundaki uzmanlık, Prinova'nın temel taşıdır. 30 yılı aşkın bir süredir önemli tedarik üslerimizdeki üreticilerle birlikte çalışıyoruz. Güçlü üretici ilişkilerimiz ile müşterilerimize en değişken pazarlarda bile istikrar ve güvenilirlik sunabiliyoruz. Önemli güvenlik stoklarımız sayesinde uzun vadeli sabit fiyatlı sözleşmeler konusunda işbirliği yaptığımız firmalara güven verebiliyoruz. 


Kalite, uyumluluk ve güvenlik tüm hammaddeler için bir önceliktir. Tedarik zincirimiz, şeffaflık ve izlenebilirlik değerleri etrafında inşa edilmiştir. Bu nedenle, içeriklerimizin kalitesini ve gerçekliğini doğruluyor ve hiçbir şeyi şansa bırakmıyoruz. Satın aldığınız her içerik, hammadde doğrulama süreçlerinden ve çeşitli üçüncü taraf sertifikalandırma planlarından geçiyor. Müşterilerimizin hak ettiği ürünleri sunmak için en yüksek standartları koruyor ve süreçlerimizi sürekli iyileştiriyoruz. 


Formülasyondan son ürüne kadar uzman ürün geliştirme...
Onlarca yıllık deneyiminden yararlanan Prinova, başarılı ürün geliştirme sürecinizde ihtiyaç duyacağınız desteği sağlayabilir. Uzmanlarımız, ürünlerinize en son teknolojiyi kazandırabilecek bakış açıları sağlamak için en son trendleri takip eder. Ürün hattınızda bir boşluk analizi yaparak, ürün hattı genişletme önerilerinde bulunarak ve genel ürün konumlandırmasına yardımcı olarak konsept geliştirmeyi destekliyoruz. 


Prinova'nın önde gelen mikrobesin uzmanları, yalnızca en iyi içerikleri kullanarak, ürün konseptlerini ticari işleme ortamlarında en iyi şekilde işlev gören ve raf ömrü gereksinimlerini karşılayan formüllere dönüştürüyor.


Prinova olarak, müşterilerinizin aradığı duyusal deneyimi sağlayan ürünler formüle etme konusunda uzmanız. Tat maskeleme hammaddeleri ve acı engelleyiciler kullanarak istenmeyen tatların baskılanmasını sağlıyoruz. İdeal tatlandırıcı karışımlarını bularak bunların ağızda bıraktığı hissi geliştirmek ve formülünüzü hassas hale getirmek için sizinle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Ürününüzün en yüksek kalite standartlarına ve tam olarak belirlediğiniz özelliklere göre üretildiğinden emin olmak için üretim ve ticarileştirme konusunda da sizi destekliyoruz.


Enerji içecekleri, zenginleştirilmiş meyve suları, smoothie'ler, fonksiyonel sular, nootropikler, oyuncu içecekleri, stresi azaltan içecekler ve antrenman öncesi, sırası ve sonrası için sporcu beslenmesi gibi ürün kategorileri için uzman bir partneriz.


İçecekler için tek durakta bol çözüm
İçecek hammadderleri ve endüstri uzmanlığı konusunda Prinova, güçlü bir iş ortağınızdır. Derin piyasa görüşümüz, ürün portföyümüz, teknik uzmanlığımız ve sağlam tedarik zincirimizle içecek geliştirme sürecinin her aşamasında sizi desteklemekteyiz. Kaliteli içecek bileşenlerimiz ve özelleştirilebilir premiks ve karışımlarımız, ürünlerinizin değerini yükseltir ve pazara sunma sürenizi hızlandırır. Ayrıca, maliyetin uygunluğunu belirlemek ve farklı içerik seçenekleri sunmak için projenin en başından sizinle birlikte çalışırız.


Hedefleriniz ne olursa olsun, karşılaştığınız zorluklar ne olursa olsun, içeceklerinizin başarıya ulaşmasına yardımcı olmak için sonuna kadar yanınızda oluruz.


* 1 Euromonitor 'Soft Drinks in Turkey' (2022)
* 2 Mintel GNPD
* 3 Mintel GNPD