COCA-COLA AVRASYA VE ORTA DOĞU DİJİTAL SERVİS MERKEZİ İSTANBUL’DA AÇILDI

Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi’nin Dijital Servis Merkezi İstanbul’da açıldı. Türkiye’yi de kapsayan geniş bir coğrafyaya yönelik hizmetler sunacak olan merkezin açılışı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Burak Dağlıoğlu’nun yer aldığı törenle gerçekleşti. Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı Sedef Salıngan Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Coca-Cola İçecek CEO’su Karim Yahi de katıldı.


Merkez, Coca-Cola’nın 9 ayrı Operasyon Grubu’nda oluşturulması planlanan benzer birimler arasında ilk faaliyete geçenlerden biri olma özelliği taşıyor. Dijital Servis Merkezi’nde, dijital kabiliyet gelişimini ve dijital dönüşümü hızlandırmak, pazarlama, strateji ve finans gibi konularda bilgiye hızlı ve otomatik erişimi teknoloji uygulamalarıyla sağlamak ve veri analizi uygulamaları ile iş verimliliğini arttırmak üzere hizmet verilecek. Dijital Servis Merkezi’nin 13’ü Türk olan 20 kişilik ekibinin yüzde 60’ı kadın çalışanlardan oluşuyor. 


Süreçler dijital dönüşümle ivme kazanıyor
Coca-Cola’nın 25 ülkeden oluşan Avrasya ve Ortadoğu Operasyon Birimi’ne hizmet verecek Dijital Servis Merkezi’nde, bölgesel ve global çaptaki, orta ve uzun vadeli iş planlarına uygun dijital çözümler ve uygulamalarla iş birimlerine destek olunacak. Merkezde tüketiciye ulaşan kampanya ve sadakat programlarını içeren dijital pazarlama uygulamaları ve Coca-Cola’nın şişeleyici ortaklarıyla birlikte yürütülen ortak dijital dönüşüm projeleri de başta olmak üzere; bilgiye hızlı ve otomatik erişimini sağlayan, iş verimliliğini artıran, karar ve aksiyon süreçlerini hızlandıran uygulamaların geliştirilmesine de öncelik verilecek.