RÖPORTAJLAR

Videojet Technologies Ürün Kodlama ve Etiketleme Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Global Pazarlama Müdürü Chirag Sheth, içecek üreticileri için gerçekten yararlı olacak, bilinçli bir seçim yapmasını sağlamak amacıyla inkjet ve lazer teknolojileri hakkında görüşlerini paylaştı. İlgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
İçecek sektöründe kodlama ve markalamayı etkileyen herhangi bir tanımlanabilir eğilim var mıdır?
* SKU’ların çoğalması, tatlara göre bir eğilim olmaya devam etmektedir. İlk tanımlanabilir eğilim, özellikle tüketicinin değişen tat istekleri, davranışları ve coğrafi bölgeler açısından farklı tatların gelişmesiyle SKU’ların çoğalmasıdır. Üreticilerin bu farklı SKU'ları, kodlama ve markalamayı gerçekten etkileyen ürün değişimlerini yönetmesi mümkün olmalıdır. Hatları kurmak pahalıdır ve bazı coğrafi bölgelerde genişletmek kolay değildir, bu nedenle üreticiler birden çok ürünü sağlamak için sık sık aynı hatları kullanır. Şu anda birçok üretici, geçişleri manuel gerçekleştirmektedir. Doğru kodların ilgili ürünlere yerleştirildiğinden emin olmak için hat operatörlerine bağlı olduğunuzda, insan gücüne bağlı olursunuz ve insan gücünü her artırdığınızda hata olasılığı yükselir. Ürünlere doğru bilgilerin kodlanmasını sağlamak son derece önemlidir. Hatalı kodlama maliyetli ürün toplatmalarına neden olmakla birlikte marka itibarına zarar verebilir.
* Farklı Ambalajlama - Poşetler...
Satın aldığınız kanala bağlı olarak aynı ürün için çok sayıda farklı boyutta ambalaj vardır. Örneğin meşrubat; PET şişenin yanı sıra çok sayıda alüminyum teneke boyutunda bulunabilir. Buna ek olarak, içecek sektöründe özellikle hareket halindeki tüketiciler için harika esneklik sağlayan poşetlere yönelik bir hareket vardır. Üretici için ürünlerin maliyeti açısından nispeten daha ucuz, üzerine yazdırabilecekleriniz açısından çok esnek ve tek bir kutuya binlerce ürünün yerleştirilmesi sayesinde taşıması kolaydır. Özellikle meyve suları ve alkollü içecekler gibi bazı alt içecek sektörlerinde daha popüler hale gelmektedir. Kutu ve şişelerin karbonatlaşmayı daha iyi tutması nedeniyle bunu gazlı içeceklerde çok fazla görmemekteyiz, ancak poşetler kesinlikle piyasa payı kazanmaktadır.
* Doğayı ve Yeşili Koruma...
Artık, bir paketin arkasında ince baskı ile "koruyucu madde içermez" ya da benzeri etiket satırına sahip olmak yeterli değildir. Doğal olduğuna yönelik iddiaların açık ve ürün ambalajının ön yüzünde olması önemlidir. Bazı üreticiler daha da ileri giderek çevre dostu ambalaja geçiş yapmıştır. Sürdürülebilir paket kavramı, çevre üzerindeki etkisinin giderek farkına varan bir toplum arasında yankı uyandırır. Kodlama ve markalama sistemlerinin, doğayı ve yeşili korumaya yönelik çabalarında üreticiler tarafından kullanılan farklı yüzeyler ve renk şemalarına hizmet vermek amacıyla esnek olması gerekir.
* Tüketiciler Tarafından Taranan QR/2B Kodlar (Oyun)...
Marka sahipleri için tüketici satın alma modellerini anlamak çok önemlidir ve bu bilgileri yakalamak amacıyla genellikle ambalaj üzerinde tanıtımlara yer verilir. Kodlama ve markalama için, farklı ambalaj yeni SKU'lar ve farklı ikincil ambalaj ihtiyaçları anlamına gelir; farklı şişeleme kullanıyorsanız daha fazla geçiş işlemi yaparsınız. Oyun uygulamalarına gelince, üreticiler bir veri tabanına, akıllı ve şişe kapağının içindeki veya etiketin başka bir bölümündeki kodlama ya da markalamayı çok yüksek hızlarda takip edebilecek bir yazılıma sahip olduklarından emin olmalıdır.
İçecek üreticileri, kodlama ve markalamanın hafifletebileceği ne tür zorluklarla karşılaşır?
Alışılmış son kullanma tarihi bilgileri dışında, kodlama ve markalama şunları yapabilir:
1) İzlenebilirlik İçin Artan Gereksinimleri Karşılamaya Yardımcı Olur.
AB'de şarap üreticilerinin şarabı yapmak için kullandıkları üzümler ile ilgili olabildiğince çok bilgi temin etmesi gereklidir. Bu, özellikle meyve suları gibi alt sektörlerde giderek önem kazanmaktadır. Örneğin, Nestlé, müşterileri için çiftlikten çatala izlenebilirliği sağlamak üzere kendi kendine işleyen bir programa sahiptir. Bazı üreticilerin, müşterilerinin tedarik zincirinde daha fazla görünürlüğe sahip olmasını sağlamak için kendi üzerlerinde tatbik ettikleri kendi kendine işleyen hedefleri ve mevzuat gereklilikleri vardır.
Bu şekilde en taze ürünü aldıklarını ve içindekilerin nereden geldiğini bilirler. Bu, yeni nesil tüketiciler (y kuşağı) için çok önemlidir. Üreticiler, y kuşağına yönelik pazarlama stratejisini anlamaya çalışmaktadır ve sağlık önemli bir unsurdur.
2) Sahtecilik ve Yanıltmacayı Önleme
Bu alan alkollü içkiler, likör, yüksek kaliteli ve yüksek fiyatlı içecekler için daha fazla geçerlidir. Sahteciliği ve yanıltmacayı önleme, üreticilere son kullanma tarihinin ötesine giden katma değerli kodlama ve markalama sağlayabilen alanlardır. Doğru yazılım ve yazıcı kurulumuna sahipseniz ürünleriniz için benzersiz, özel kodlar oluşturabilir ve bunları işaretleyebilirsiniz. Bu bilgileri dağıtım zinciri iş ortaklarınızla paylaşarak, ürününüzün istenmeyen perakendecilere yönlendirilmemesini sağlarsınız. Ayrıca, markanızın gri borsada satılan yetersiz nitelikli bir ürünle ilişkilendirilmesini önleyebilirsiniz.
Birçok ülkede alkol, tüketim damgaları kullanılarak vergilendirilir. Gerçek değişim, bu vergi damgaları görüntü doğrulama ve veritabanları (kolay denetimlere olanak sağlayan) ile birlikte takip ve izleme sistemleri tarafından sağlanan düşük güvenliğe sahip kağıt esaslı etiketlerden benzersiz kodlara sahip gelişmiş cihazlara geçiş yaptığında meydana gelmiştir.
İçecek sektörü için yüksek yoğuşma gibi üretim ortamına daha uygun bir Videojet teknolojisi (mürekkepler dahil) var mıdır?
Inkjet: Inkjet’i düşündüğümüzde, üretim hattı hızı ve kod karmaşıklığından bakım programları ve yıkama özelliklerine kadar müşteri için önemli alanlara bağlı olarak çok çeşitli bir ürün yelpazemiz vardır. Dakikada 500 m'den daha fazla işleyebilen üretim hatları için ultra yüksek hız sunan ve üç adet baskı hattı uygulayabilen yüksek çözünürlüklü yazıcılara sahibiz. İçecek üreticilerinin çalıştığı ortam göz önüne alındığında, yıkama çok önemlidir. Yıkama işlemleri için ele alınması gerekmediğinden bakım miktarını en aza indiren su jetlerine dayanabilir yazıcılarımız vardır; üstelik yazıcıya bağlı harici fabrika havasına ihtiyaç duymaz. Koyu renkli şişeler gibi bazı uygulamalar renkli mürekkep gerektirir ve yüksek netlik elde edebilen pigmentli mürekkeplerimiz vardır.
Birçok üreticinin Inkjet yazıcıya sahip olduğunda karşılaştığı zorluklardan biri, yazdırma kafasının zamanla tıkanma eğilimidir. Tıkanmış bir yazdırma kafasına sahip olmak eksik kod veya düşük kaliteli kod ile sonuçlanır. Patentli CleanFlow™ teknolojimiz, içecek endüstrisi için kritik öneme sahip daha uzun çalışma süresi sağlamak amacıyla kendi kendini temizleyen yazdırma kafasına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Üreticiler genellikle gün boyunca çalışmaktadır. Planlanmamış hat duruş süresi, üretim kotalarını etkiler ve kaybedilen zamanı telafi etmek neredeyse imkânsızdır. Kodlama ve markalama üreticilerinin çalışma sürelerine yardımcı olabilecek her şey bir artıdır. Ayrıca, Smart Cartridge™ (Akıllı Kartuş) teknolojisine de sahibiz. Mürekkep veya solvent tamamlandığında, tek yapılması gereken bir kartuşu çıkarıp sıradakini yerleştirmektir ve sistem çalışmaya hazır olur. Gerçek mürekkepleri takviye solventler ile karıştıramayacağınız için sıvılar söz konusu olduğunda hiçbir karışıklık, atık ve hata yoktur. Sistem, solvent tüneline mürekkep kartuşunu koymanıza izin vermez.
Videojet, farklı uygulama ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli püskürtme ucu boyutları da sağlar. Örneğin, bir oyun uygulaması için şişe kapağı gibi daha küçük alanlarda kodlama amacıyla 50 mikron püskürtme uçları kullanılabilir.
Lazer: Lazer açısından bakıldığında, özellikle farklı dalga boylarında kullanılabilen CO2 lazerlerimiz gibi gelişmiş teknolojiye sahibiz. Örneğin, şişelenmiş su sektöründeki üreticiler suyun temiz görüntüsünü korumak ve şişe üzerinde siyah mürekkep işareti istememektedir. Ancak, lazer ile yüzey üzerindeki malzemeyi yakarsınız, bu nedenle özellikle birçok şirket daha hafif ve ince malzemeler aradığından delinmeleri önlemek için dalga boyu ambalajlama malzemesine kusursuz bir şekilde ayarlanmalıdır. Videojet, PET şişeler gibi ultra ince yüzeylerde lazer kullanma gereksinimini tespit etmiş ve müşterilerinin isteklerine göre tepki vermiştir. Ağırlıklı olarak cam şişelerde ambalajlanan alkollü içkiler ve likör için lazer, sağladığı temiz, berrak yüzey nedeniyle kodlama ve markalamanın birincil yöntemidir.
Inkjet ve lazer arasında seçim yaparken hangi unsurlar dikkate alınmalıdır?
Öncelikle, çalıştığınız yüzeyi ve farklı teknolojilerin bu yüzeyle birlikte çalışma şeklini dikkate almanız gerekir. Lazer kodlama makineleri malzemeyi kaldırarak çalışırken, Inkjet yazıcılar yüzeye malzeme veya mürekkep ekleyerek kodlamaktadır. Bu nedenle, kullandığınız yüzeyi ve bu yüzeyin rengini anlamanız çok önemlidir. Söz konusu mürekkep olduğunda bile, yüksek netlik sağlamak istersiniz. Koyu kehribar, yeşil veya siyah bir şişe kullanıyorsanız siyah mürekkep bunu sağlamaz, pigmentli veya renkli mürekkeplere ihtiyacınız olacaktır. Lazer için, dalga boyunu ince ayarlarsak farklı görünümlü bir kod sağlar. Bir dalga boyunda donmuş etkisi, diğer dalga boyunda net, berrak kod ve üçüncü dalga boyunda bir siyah kod elde edebilmeniz mümkündür. Bu, yüzeye ve lazerin buna nasıl tepki verdiğine bağlıdır. Belirli üreticiler ambalaj ürünlerini yaptıklarında, lazer yazıcının gereksinim duydukları kod kalitesini ve rengini oluşturması için belirli katkı maddelerini belirtir.
Gelişmekte olan ülkelerde, gazlı içeceklerin çoğu iade edilebilen cam şişelerde satılır ve bu durumda şişenin kendisi üzerine yerleştirilecek mürekkep tabanlı bir çözüm istersiniz. Şişe iade edildiğinde kodu çıkarmak için bir kostik yıkama gerçekleştirilir ve daha sonra yeniden doldurulduğunda yeniden kodlanır. İade edilebilen şişeler için özelleştirilmiş mürekkeplerimiz vardır. Müşteriler ile konuştuğumuzda kostik yıkama işleminde kullandıkları kimyasal çeşitlerini öğrendik ve bu yüzeyleri kullanarak kolayca çıkarılması için mürekkeplerimizi geliştirdik.
Son olarak, Toplam Sahip Olma Maliyetine (TTO) bakmamız gerekir. Lazerler şüphesiz daha pahalıdır, ancak mürekkep ve solvent gibi Inkjet yazıcılar ile ilişkili devam eden maliyetleri yoktur. Ancak, bir lazer ile birlikte kullanabileceğiniz yüzeylerin listesi, neredeyse her yüzeyin üzerine yazdırılabilen Inkjet’e göre daha dardır. Test ve örneklemenin çok gerekli olduğunu unutmamak son derece önemlidir. Satış ekibimiz bir müşteriye kodlama ve markalama çözümü sunduğu her zaman ürünün bir örneğini ister. Bu, daha sonra örnek laboratuvarımıza gönderilir ve üreticilerin üretim hattını taklit etmeye çalışırız. “Üretim hattınız ne kadar hızlıdır?” “Yazıcı ve ürün arasındaki uzaklık nedir?” gibi çeşitli sorular sorarız. Bunu laboratuvarımızda taklit eder ve örnekleri müşterilerimize geri göndeririz.
İçecek pazarında giderek artan sahtecilik sorununu yenmeye kodlama ve markalama nasıl yardımcı olabilir?
Videojet'te sahteciliği yenmeye yönelik çok katmanlı bir yaklaşımımız vardır:
İlk olarak, kodun üretildiği yol, ardından bu kodu oluşturmak için kullanılan teknoloji ve son olarak her şeyi kapsayan bir yazılım vardır. Bu, daha çok alkollü içki ve şarap sektöründe görülecektir; yüksek kaliteli, yüksek fiyatlı ürünler.
Akıllı kodlamayı düşünürsek, bir dizi rakam, harf ve belirli sayılardan veya bilerek farklı yazdırılan harflerden oluşan bir koda sahip olabilirsiniz. Örneğin, X harfinden mürekkebin merkezi noktasını çıkarabiliriz. Bu, akıllı kodlamadır ve sahte ürünleri belirlemek için özellikle yapılır. Testi geçmesi için X harfinin orta noktası eksik olmalıdır.
Ayrıca, akıllı kodlama ile birlikte kullanılabilen, kullanıcının görebildiği açık kodlama ve kızılötesi ya da UV mürekkebi kullanılarak oluşturulan görünmez bir kod vardır. Ekstra bir koruma düzeyi için gizli mürekkepler ile birlikte akıllı kodlama da kullanabilirsiniz. Bir kişi kodun nerede olduğunu çıplak gözle göremez ancak, perakende tedarikçisi bu kodu bulabilir ve kontrol edebilir. Sahtekârların bu tür ürünleri çoğaltmaya çalışması çok zor ve hatta imkânsıza yakın olacaktır. İstenirse, gizli ve açık kodlar aynı ürün üzerinde kullanılabilir.
Tüm bunların kontrol edilmesi, oluşturulan kodların izlenmesi ve bu kodların bir veri tabanında saklanması için yazılım gerekir. Bu tür yüksek kaliteli ürünlerin (alkollü içkiler, şaraplar vb.) izlenmesi ve kullanım ömrü yönetimi için benzersiz kodlar üretme, içe aktarma ve yönetme yeteneğine sahip bir yazılım paketimiz vardır.
Videojet gelecekte içecek sektörüne neler katacak?
Ürün ve ambalaj yeniliklerinin, kodlama ve markalama sektöründe değişimi teşvik eden içecek sektörü heyecan verici olmaya devam etmektedir. Videojet, ambalaj üzerine basit markalama ve kodlamanın ötesine geçen ancak üretim süreci boyunca değer katan çözümler sunmayı amaçlamaktadır. Müşterilerimizin görüşlerini dinleyerek, onlara mümkün olan en iyi şekilde hizmet verdiğimizden emin olmak için ürün ve hizmetlerimizi şekillendirmek ve geliştirmek amacıyla bunları kullanarak müşterilerimiz ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederiz.
DİĞER RÖPORTAJLAR
-
PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Kıdemli Pazarlama Direktörü Aslı Önder: “SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZLE TOPLUMSAL KALKINMAYA KATKIDA BULUNUYORUZ” 25.05.2023
-
DÜNYA LİDERİ GUALA CLOSURES GROUP TÜRKİYE’DE 25.05.2023
-
Çiftsan Etiket Ambalaj Genel Müdürü Hakan YOLGUN: "SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARIN ANA TEDARİKÇİSİYİZ" 25.05.2023
-
UBS, TÜRKİYE PAZARINDA HEDEF BÜYÜTTÜ 16.04.2023
-
PTM Tank Genel Müdürü ve Expert Danışmanlık Ortağı Hakan KORKMAZ: “AVRUPA KALİTE VE STANDARTLARINDA HİZMET SAĞLIYORUZ” 16.04.2023
-
Atlas Copco Kompresör Tekniği Servis Bölüm Müdürü V. Özgün ŞENOL: “SMARTLİNK İLE %30’A VARAN ENERJİ TASARRUFU SAĞLANABİLİYOR” 19.01.2023
-
Blum Coffee House Kurucuları Müge Cergel: “ÖNCELİĞİMİZ, SUNDUĞUMUZ HER İÇECEĞE YUVA SAMİMİYETİNİ KATMAK OLDU” 19.01.2023
-
Arabica Coffee House Kurucusu Avukat Sertaç YALÇIN: “FARK YARAT ÖNCÜ OL” 14.12.2022
-
Hamidiye Kaynak Suları San. Tur. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin ÇAĞLAR: GÜVENİLİR, SAĞLIKLI VE DOĞAL HAMİDİYE, ÖDÜLE DOYMUYOR 11.11.2022
-
Yıldırım Soğutma Genel Müdürü Cengiz YILDIRIM: “2023 YILINDA İHRACATIMIZI BÜYÜK ÖLÇÜDE ARTIRMAYI PLANLIYORUZ” 11.10.2022
-
Ambalaj Makinecileri Derneği Başkanı Saner SAN: “AMD’NİN HEDEFİ, ÜYELERİNİN DÜNYA ÇAPINDA BİLİNİR OLMASI” 11.10.2022
-
Teknosin’in Genel Müdürü, ortağı ve ikinci nesil temsilcisi İdil Yağlı PAKER: “KENDİ ALANIMIZDA, TÜRKİYE’DE AR-GE VE ÜRETİM YATIRIMI YAPAN TEK ŞİRKETİZ” 11.10.2022
-
YILPAR Ambalaj Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emin Altuğ YILANCIOĞLU: “YENİ TESİSİMİZLE YILLIK 100 MİLYON EURO CİRO HEDEFLİYORUZ” 13.09.2022
-
TESİS KURULUMUNDA DOĞRU ADRES... EXPERT DANIŞMANLIK 03.07.2022
-
Park Cam Sürdürülebilirlik Yöneticisi Bahar Özkan: “PARK CAM EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ, SORUMLU BİR FABRİKA” 03.07.2022
-
Faik KARADENİZ: “AMBALAJLI SU SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ” VE KARDAN SU’YUN HEDEFLERİ 03.07.2022
-
İçecek Factory Genel Müdürü Kemal ENİŞTEKİN: “PREMİUM SEGMENTTE PAZARA YÖN VEREN KONUMA EMİN ADIMLAR İLE İLERLİYORUZ” 08.06.2022
-
BOLT MAKİNE, EN İYİ GIDA MAKİNELERİNİN EN UYGUN KOŞULLARDA KULLANILMASINI SAĞLIYOR 08.06.2022
-
So Fuar Kurucusu ve F İstanbul Fuarı koordinasyonunu yürüten Özgür SOFUOĞLU: “F İSTANBUL GIDA, İÇECEK, İŞLEME VE AMBALAJ FUARI İLE FİRMALARIN KATMA DEĞERLİ İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMELERİNE VE MARKALAŞMALARINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ” 17.05.2022
-
Su Çözümleri Genel Müdürü Erkan KURT: “İLERİ SEVİYE PROJELER GELİŞTİREREK SEKTÖR İÇERİSİNDE ÖNCÜ GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ” 17.05.2022
-
Yıldırım Soğutma Basınçlı Kompresör Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Cengiz YILDIRIM: “SERVİSTE 7/24 HİZMET ANLAYIŞINI GERÇEK ANLAMDA UYGULUYORUZ” 21.04.2022
-
Tekomark A.Ş. Genel Müdürü İbrahim AYDEMİR: İçecek sektörünün yeni çözüm ortağı: Tekomark A.Ş. 21.04.2022
-
Tetra Pak Türkiye ve İran Kurumsal İletişim Direktörü Buket YAMAN: “GÜVENLİ, YENİLİKÇİ VE ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER SUNUYORUZ” 28.03.2022
-
Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Bilge ERCAN: KADIN VE ERKEK, SORUMLULUKLARI EŞİT OLARAK PAYLAŞIRLARSA AŞAMAYACAKLARI ENGEL YOKTUR 28.03.2022
-
Gülsoy Gıda Genel Müdürü Aynur Gülsoy İncetan: “KADIN İÇİN “POZİTİF AYIRIMCILIK” KAVRAMI, KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE DEĞİŞİM GÖSTEREBİLİR” 28.03.2022
-
Tasarım Üssü Ltd. Genel Müdürü Gamze GÜVEN: “SEKTÖRDE KADIN-ERKEK DENGESİ VERİMİ ARTIRACAKTIR” 28.03.2022
-
Tetra Pak Türkiye ve İran Kurumsal İletişim Direktörü Buket YAMAN: “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİMİZİN TEMELİ, 'GIDAYI, İNSANI VE GEZEGENİ' KORUMAK” 24.11.2021
-
Kromtech-TSS Genel Müdürü Anıl ÇALIŞKAN: “SÜT SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇACAK ÇEVRECİ PROJELER ÜRETİYORUZ” 24.11.2021
-
Yılcap Ambalaj San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bulut ERYILMAZ: “2022 YILCAP İÇİN İHRACAT YILI OLACAK” 14.10.2021
-
Bosforo Mühendislik Genel Müdürü Ahmet Emre TURGUT: “İNOVASYON, KALİTE, SÜREKLİLİK VE UYGUN FİYAT DEĞİŞMEZ KURALIMIZDIR” 14.10.2021
-
Akbarkod Genel Müdürü Caner ŞAHİN: “HIZLI ETİKET YAZICILAR İLE HEM ZAMANDAN HEM MALİYETTEN KAZANIN” 14.10.2021
-
İÇECEK SEKTÖRÜNDE TSE COVİD-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALAN İLK FİRMA; ULUDAĞ İÇECEK 24.08.2021
-
KIZILAY’DAN İNSANİ YARDIM ALANINDA ÇALIŞAN İLK AR-GE MERKEZİ 24.08.2021
-
Su Sanayicileri Derneği (SUSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahman KILIÇ: “PANDEMİ SÜRECİNDE TEDAVİNİN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIYDIK” 26.07.2021
-
Expert Tasarım Danışmanlık Makina A.Ş. Kurucusu ve Ortağı Metin ÖNER: “DOĞRU PROJELERLE ZAMANINDA VE UYGUN MALİYETLİ YATIRIMLAR SUNUYORUZ” 26.07.2021
-
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ozan DİREN: “TÜRKİYE’NİN MEYVE SUYU İHRACATI, 350 MİLYON DOLAR SEVİYESİNE YAKLAŞTI” 21.06.2021
-
Meypo Meyve İşleme Makinaları ve Atika Mühendislik Genel Müdürü Ali Ekber TORUN: “PANDEMİ DÖNEMİNDE DE YATIRIMLARA ARA VERMEDİK” 21.06.2021
-
PAYNATech Kurucu Ortağı ve Satış&Proje Müdürü İlhan ÜNSEL: İÇECEK SEKTÖRÜNDE DÜNYACA BİLİNEN MARKALARIN TÜRKİYE’DEKİ ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ 21.06.2021
-
Tchibo Zincir Mağazalar ve Ev Dışı Tüketim Kanalları Satış Direktörü Cenk Rodoslu: “KAHVE ODAKLI YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ” 21.06.2021
-
İdeal Memba Suları A.Ş. Genel Müdürü Salim Demir: “ARKANIZDA MUTLAKA İMZANIZI TAŞIYAN BİR YENİLİK BIRAKIN” 24.05.2021
-
Üner Plastik A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Cumhur FİLİK: “KAPAK, AMBALAJIN ANAHTARIDIR” 11.05.2021
-
TEKİR İÇECEKLER, YATIRIMLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR 11.05.2021
-
Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu Genel Müdürü Burhan ALEV: “BİLİNÇLİ VE SAĞLIKLI YAŞAM DÜZEYİ ARTTIKÇA AMBALAJLI SU TÜKETİMİ DE ARTIYOR” 11.05.2021
-
YENİ NESİL FABRİKALAR KURAN GEMAK’IN MİSYONU: DÜNYA MARKASI OLMAK 16.04.2021
-
Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat KELEŞ: "SÜT VE PEYNİR ÇEŞİTLERİMİZİ 4 KITADA 21 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ" 16.04.2021
-
Hemitek Teknik Genel Müdür Yardımcısı Melih MÜMİN: "GELECEĞE HAZIRIZ" 16.04.2021
-
GÜNLÜK 5 BİN TON SÜT İŞLEME KAPASİTESİYLE; AK GIDA 16.04.2021
-
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun ÇALLI: "ÇİĞ SÜTÜN EN DOĞRU İSTATİSTİKSEL METOTLARLA SAYIMINI YAPARAK, İHRACATA GİDEN SÜTÜ DESTEKLEMELİYİZ" 16.04.2021
-
Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak KARACA: COCA-COLA İLE “DAHA İYİSİ İÇİN” 24.03.2021
-
Waterland Su Arıtma Ve Çevre Teknolojileri Genel Müdürü Özkan AKSOY: “25’DEN FAZLA ÜLKEDE, 350’DEN FAZLA ANAHTAR TESLİM KURULUM SAĞLADIK” 24.03.2021
-
Oğuz Gıda CEO’su Enes ÖRER: BİR DÜNYA MARKASI OĞUZ GIDA 24.03.2021
-
Kets Arıtım Sistemleri Pazarlama Müdürü Alpaslan KÖKCÜ: KETS ARITIM, YATIRIMLARINI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜYOR 24.03.2021
-
Softamin Kimya Firma Yetkilisi Ahmet KÖKCÜ: “GÜZEL VE DOĞRU İŞLER, ANALİZE VE BİLİMSEL VERİLERE BAĞLI ÇALIŞMA PRENSİBİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR” 24.03.2021
-
Tasarım Üssü firmasının Yöneticisi Kreatif Direktör Gülay Gamze GÜVEN: “HER BİR YENİ PROJEYİ ÜSTÜNE TİTREYEREK BÜYÜTÜP, PAZARA ÇIKIŞINI HEYECANLA İZLİYORUZ” 24.03.2021
-
MEDER- Meşrubatçılar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Burcu COŞKUN: “MEŞRUBAT SEKTÖRÜ OLARAK, TOPLUM SAĞLIĞINI GÖZETEN UYGULAMALARA ÖNEM VERİYORUZ” 24.03.2021
-
Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi ERCAN: "YENİ DOLUM HATTIMIZ İLE YILLIK 1,5 MİLYAR ŞİŞE DOLUM KAPASİTESİNE ERİŞTİK" 17.02.2021
-
Optimak STU Satış ve Pazarlama Müdürü Osman AKCAN: ‘’ANAHTAR TESLİM PROJE DEĞİL, ANAHTAR TESLİM FABRİKA KURUYORUZ’’ 17.02.2021
-
Atlas Copco Kompresör Tekniği Bölüm Müdürü V. Özgün Şenol: “HEDEFİMİZ, TÜRK SANAYİSİNİN TÜM SEKTÖRLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ ARTIRMAKTIR” 17.02.2021
-
Tchibo Türkiye Genel Müdürü Tuba YAPINCAK: “2021 NORMALLEŞME VE YENİDEN ATAĞA GEÇME SÜRECİ OLACAK” 26.01.2021
-
Cargill Gıda Ürün Direktörü Cem BEYSEL: “5 KITADA 70 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ” 26.01.2021
-
TETRA PAK, “İYİ OLANI KORUR” SLOGANIYLA HİZMET VERİYOR 24.12.2020
-
“FANUC, SEKTÖRDEKİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR” 24.12.2020
-
FUSKA’DA YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR 18.11.2020
-
YILCAP Ambalaj San. Tic. A.Ş. Satış Müdürü Sercan KIRAN : “ÜRETİM SERÜVENİMİZİ DÜNYAYA DUYURMAYI HEDEFLİYORUZ” 21.10.2020
-
SAFİR OZON SİSTEMLERİ'NİN MİNİ OZON ÜNİTELERİ TÜKETİCİYLE BULUŞTU 21.10.2020
-
POLAT MAKİNA, 2020’Yİ YENİLEŞME YILI İLAN ETTİ 16.04.2020
-
GEMAK A.Ş, AR-GE YATIRIMLARINDA HIZ KESMİYOR 16.04.2020
-
“TÜRKİYE’DE İLK VAKANIN GÖRÜLMESİYLE SİPARİŞLERİMİZDE YÜZDE 80 ARTIŞ OLDU” 16.04.2020
-
Pro-Tek Hijyen/Ahmet VURAL: “KORONAVİRÜS'TEN KORUNMAK İÇİN ZORUNLU DEZENFEKSİYON ŞART!” 29.03.2020
-
UZUNGÖL’ÜN ZİRVESİNDEN SOFRALARA; BULAK SU 29.03.2020
-
SU HAYAT'TIR 17.10.2019
-
TETRA PAK, “İYİ OLANI KORUR” 17.10.2019
-
“EKİPMAN DEĞİL, ÇÖZÜM ÖNERİYORUZ” 17.10.2019
-
62 YILLIK GEÇMİŞİYLE TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİNDEN TEKSÜT 17.10.2019
-
GELENEĞİ İLE GELECEĞE İLERLEYEN FİRMA; CLOSURELOGİC, TÜRKİYE’DE ÜRETİME GEÇTİ 17.10.2019
-
KENDİ ETİKETİNİ KENDİN BAS, ÜRÜNÜNÜ ÖNE ÇIKAR, ZAMAN VE MALİYETTEN KAZAN 17.10.2019
-
SU SEKTÖRÜNÜ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NELER BEKLİYOR? 28.11.2018 “Su sektöründe işe başlarken; danışmanlık hizmeti alınmaması, yanlış yatırım tercihinde bulunulması, profesyonel ekiple çalışılmaması, yeterli fizibilite çalışması ve bütçeleme yapılmaması, marka planı oluşturulmaması ve reklam bütçesi hazırlanılmaması, bayilik sürecinin doğru yürütülememesi, rakipleri ve yenilenen teknolojinin takip edilmemesi gibi süreçler yatırımların olumsuz sonlanmasına sebep oluyor” diyen Önel Mühendislik Müş. Müt. San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Faik KARADENİZ’den su işletmesi kurarken ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler aldık. "Yaşanan olumsuz süreci su firmaları zararsız atlatabilir ve para kazanarak büyümeye devam edebilir" diyen Faik KARADENİZ ile yaptığımız söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
-
ÜNER PLASTİK, YATIRIMLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR 30.10.2018
-
Safir Ozon Ltd. Şti. / Metin ÖNER: “TEKNOLOJİ DONANIMLI SİSTEMLERLE ÜRETİM HIZI ARTIRILMALIDIR” 30.10.2018
-
Gemak Tic. A.Ş. / Necil BÜYÜKPAMUKÇU: “AKILCI MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİMİZ VE YÜKSEK ÜRETİM KALİTEMİZLE TÜM MÜŞTERİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ” 30.10.2018
-
Balkan Soğutma / Orhan GÖNCÜ: “HOTELLERİN ISI GİDERLERİNDE %80, ELEKTRİK VE FULL-OİL TARZI TOPLAM GİDERLERİNDE DE %45 TASARRUF” 30.10.2018
-
Danem Ltd. Şti. / Doç. Dr. Tuğba KÖK TAŞ : “GERÇEK KEFİR, KEFİR DANELERİ KULLANILARAK ÜRETİLEN KEFİRDİR” 30.10.2018
-
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SULARI 27 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYOR 23.07.2018
-
GÜRALLAR CAM AMBALAJ "SONSUZ OKYANUS PROJESİ"NE DESTEK VERİYOR 23.07.2018
-
BERRAK SU, ULUSLARARASI LEZZET ÖDÜLÜ ALARAK KALİTESİNİ TESCİLLEDİ 23.07.2018 “Ülkece kaynaklarımızı kirletmeden muhafaza etmenin bilinci geliştirilmelidir” diyen Ran-Nak Uluslararası Nakliyat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. / Berrak Doğal Kaynak Suyu Genel Müdürü Kerim CAYMAZ ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
-
Dimes Grup CEO’su Ozan DİREN: “ÜLKEMİZİN ZENGİN MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİNİ, ÜRÜN İNOVASYONU İLE DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ” 21.06.2018
-
Sinerji A.Ş.: “MÜŞTERİLERİMİZİN ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ” 21.06.2018
-
MEYED: “MEYVE SUYU YARAR” 21.06.2018
-
Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sabit KARACA: “SÜT SEKTÖRÜ 2018’DEN UMUTLU” 23.03.2018
-
Thermonoks Makina San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Vakur KUTAY: “BARDAK SU SEKTÖRÜNÜ ÇİFT HANELİ RAKAMLARLA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ” 23.03.2018
-
Sartonet Seperasyon Teknolojileri A.Ş. Gıda ve İçecek Satış Müdürü Uzman Biyolog Erol AYDIN: "SARTONET, 2017 HEDEFLERİNİ HIZLA GERÇEKLEŞTİRİYOR" 23.03.2018
-
WATERLAND SU ARITMA VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ GÜÇLÜ SERVİS AĞIYLA HİZMET VERİYOR 02.02.2018
-
Delta Telekom Enerji İnşaat Gıda Yemekçilik Meşrubat San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Metin RECEPOĞLU: "İÇECEKTE MASUMİYET ÇAĞINI BAŞLATIYORUZ" 23.06.2017
-
Agora Turizm ve Tic. Ltd. Şti. Proje Müdürü Eren ERGEN: "DRINKTEC FUARI'NA, TÜRKİYE’NİN İLGİSİ BU YIL OLDUKÇA YÜKSEK" 23.06.2017
-
CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak AKTEKİN: "GEZEGENİMİZ İÇİN FARK YARATMANIN BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN GEÇTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ" 23.06.2017
-
MULTIVAC, FOTEG FUARI'NDA SON TEKNOLOJİ PAKETLEME ÇÖZÜMLERİYLE YER ALACAK... 13.03.2017
-
SİPA Türkiye Şubesi Genel Müdürü Betül Boz YÖNEY: “PET AMBALAJA YATIRIM ARTIRILMALI” 13.03.2017
-
Akdeniz Makina ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti.'nin Satış ve Pazarlama Direktörü Nuri CEYLAN: "AKDENİZ MAKİNA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR" 13.03.2017
-
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek: "VERİMLİLİĞİN SEKTÖRE DÖNÜŞÜMÜ MUHTEŞEM OLACAK" 13.03.2017
-
GCA Gürallar Cam Ambalaj Genel Müdürü Abdullah GAYRET: “MÜŞTERİLERİMİZLE "İŞ ORTAKLIĞI" KURMAYI KÜLTÜRÜMÜZÜN YAPI TAŞI HALİNE GETİRDİK” 08.02.2017
-
BETA GIDA, SEKTÖRDEKİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR 08.02.2017
-
SİNERJİ A.Ş., SU VE İLAÇ SEKTÖRLERİNDE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK 08.02.2017
-
ULUDAĞ İÇECEK; 6 KATEGORİ, 18 ALT MARKA, 38 DEĞİŞİK ÜRÜN VE 118 FARKLI AMBALAJLA HİZMET VERİYOR 02.12.2016
-
İSPAK AMBALAJ, TÜRKİYE’NİN ESNEK AMBALAJ ALANINDA İLK AR-GE MERKEZİNİ KURACAK 02.12.2016
-
“LİDER TEKNOLOJİMİZ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞER YARATIYOR” 02.12.2016
-
İMAJ TEKNİK, YENİ YERİNDE, YENİ HEDEFLERLE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR 02.12.2016
-
AKDORUK DOĞAL KAYNAK SUYU “YEŞİL FABRİKA” KONSEPTİ İLE HİZMET VERİYOR 02.12.2016
-
NESTLÉ PROFESSİONAL, NESCAFÉ MİLANO ISPİRAZİONE ITALİANA'YI TANITTI 31.10.2016
-
“MÜŞTERİLERİMİZE ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK OLAN ÜRÜNLER SUNUYORUZ” 31.10.2016
-
“BLOWAY İLE ENERJİ TÜKETİMİNDE, %40-60'LIK BİR KAZANÇ SAĞLIYORUZ” 31.10.2016
-
İYİ AMBALAJLI İYİ ÜRÜN SUNMAK YARIŞA 1 ADIM ÖNDE BAŞLAMAKTIR 31.10.2016
-
NOVA GÜÇ, PAZAR PAYINI ARTIRDI... 31.10.2016
-
KOMSAN, SEKTÖRÜ YENİ ÜRÜNLER İLE TANIŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR 31.10.2016
-
“ÜRÜNLERİMİZDE SAĞLIK, KALİTE VE LEZZETİ BİRLEŞTİRDİK” 31.10.2016
-
“TÜRKİYE, EN BÜYÜK 8. AMBALAJLI SU ÜLKESİ HALİNE GELDİ” 25.07.2016
-
“100 MİLYON ŞİŞE MADEN SUYU SATIŞI HEDEFLİYORUZ” 25.07.2016
-
DAĞDAN GELEN DOĞALLIĞI İLE ELMACIK DOĞAL MİNERALLİ SU 25.07.2016
-
TEKİR İÇECEKLER GRUBU: “YENİ LANSMANLARLA MARKA ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERECEĞİZ” 25.07.2016