RÖPORTAJLAR

Firmanızdan kısaca bahseder misiniz?
Temelleri 2015 yılında atılan GCA, Gürok Grubun yaklaşık 30 yıldır sofra camı üretiminden edindiği birikim ve deneyimini cam ambalaj sektöründe de yenilikçi bir yaklaşımla devam ettiriyor. Sadece ülkemizde değil, dünya çapında da önemli başarılara imza atan firmamız, uluslararası arenada cam ambalaj sektöründe öncelikli tercih edilen oyunculardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. GCA olarak, Ar-Ge alanında gerçekleştirdiğimiz etkin ve sürdürülebilir çalışmalarla ülkemizdeki cam ambalaj sektörünü ileriye taşıyacak projeleri başarıyla yürütüyoruz. Her aşamasında en son teknolojinin kullanıldığı fabrikalarımızda, tüm üretim prosesleri otomasyon sistemi ile yürütülüyor. Hem camın kimyasal boyutunda hem de teknoloji geliştirme konusunda çeşitli Ar-Ge çalışmaları yürüterek, dünyada cam alanında öncü çalışmalarıyla ön plana çıkan üniversitelerle her yıl farklı projeler geliştiriyoruz. Sektördeki dijital trendleri yakalayan bir marka olma vizyonuyla yatırımlarımıza devam ediyoruz.
Cam ambalaj malzemelerine tüketiciler nezdinde nasıl bir bakış var öğrenebilir miyiz?
Cam, ambalaj malzemeleri içinde tüketiciler nezdinde sağlıklı bir malzeme ve çevre de dikkate alındığında en güvenli ambalaj malzemelerinden birisi olarak her zaman öne çıkıyor. Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu nezdinde Türkiye’de ve diğer 12 Avrupa ülkesinde birden bu konuda yaptırdığımız tüketici araştırmasının sonuçlarına göre, Avrupa’da her 10 tüketiciden 6'sı gıda israfını azaltmayı, geri dönüşümü ve fiziksel ve zihinsel sağlığı korumayı günlük yaşamlarında en önemli üç sürdürülebilirlik unsuru olarak görüyor. Tüketicilerin üçte birinden fazlası, cam ambalajı sağlığı daha iyi koruduğu ve ürünleri daha uzun süre güvenli tuttuğu için öncelikli olarak tercih ettiğini belirtiyor. Her 10 Avrupalıdan 7'si geri dönüştürülmüş camın, yiyecek ve içecekleri korumaya devam edeceğine inanıyor. Bu nedenle cam, tüketiciler tarafından insanları ve gezegeni koruyan en iyi malzeme olarak görülüyor. Camın raftaki dayanıklı nitelikleri, insanların en sevdikleri ürünleri daha uzun süre koruyarak gıda atıklarını da azaltmalarına olanak tanıyor. Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu tarafından yapılan bu araştırmaya katılanların yüzde 65'i bir ürünün cam ambalajda olması halinde kalitesini daha güvenilir bulduklarını belirtiyor. Bu bulgular tüketicilerin cam ambalajı sağlıklı, geniş çapta geri dönüştürülebilir bir günlük ambalaj malzemesi olarak giderek daha fazla benimsediklerini kanıtlıyor. Üç yıl öncesine göre cam ambalajlı ürün kullanımını artıran kişilerin oranı Avrupa’da %28 iken, Türkiye’de %49. Avrupa’da alışverişçilerin %79’u camı geleceğin materyali olarak görürken, bu oran Türkiye’de %94 seviyesinde. Türkiye’de kişi başına düşen cam ambalaj tüketim oranı henüz 100 adetler seviyesindeyken Kuzey Amerika’da 130, Batı Avrupa’da ise 230 civarında. Avrupa’da tüketiciler, markaların sürdürülebilirlik konusundaki ilerlemelerini ambalajlarında açıkça belirtmelerini isterken, maalesef bu sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilinci ülkemizde bu kadar gelişmiş bir noktada değil. Bu durumu GCA olarak bizim de sürdürdüğümüz geri dönüşüm projeleri ile daha olumlu bir seviyeye ulaştıracağımızı düşünüyoruz.
Dijital dönüşümün cam sektörüne yansımasından ve başarılı uygulamalarınızdan bahseder misiniz?
Her sektör gibi, cam üretim sektörü de endüstri 4.0 ile beraber dijitalleşmenin etkilerini olumlu yönde hissediyor. Bu kapsamda sıfır hatalı, 7/24 kesintisiz, hızlı, güvenilir çalışan, otonom sistemler ve hizmetler üretmek, dijital vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Sektöre teknolojik olarak öncülük edecek bilinç düzeyine ulaşmak ve şirketimize taşıdığımız teknoloji kuramları ile şirket içerisinde yeni ufuklar açmak, dijitalleşme hedeflerimizin başında geliyor. Hızlı, esnek iş süreçlerimiz ve dinamik bir kadromuz olduğu için, GCA’daki süreçlerin birçoğu hali hazırda dijital ortamda yürütülüyor. ERP, BI (Business Intelligence), MES (Manufacturing Execution Systems), CRM uygulamalarımız ve çalışan deneyimini artıracak İş Birliği uygulamalarımız mevcut. Özellikle bu yıl yürüttüğümüz çalışmalarla detaylı bir Dijital Dönüşüm Yol Haritası oluşturduk. Sektörde öncü niteliğinde sayılacak yeni dijital projelerimizle bu dijitalleşme serüvenini sürdürüyoruz. Yakın zamanda devreye giren, paydaş deneyimimizi bir üst seviyeye taşımayı hedeflediğimiz Sevkiyat Randevu Sistemi projemiz de buna bir örnek niteliğinde. Özellikle engelli ve yaşlı bireyler başta olmak üzere tüm kullanıcılarına eşit, erişilebilir ve profesyonel bir hizmet sağlamak için projeler geliştiren GCA olarak, bu kapsamdaki girişimlerimizin önemli bir parçası olan “erişilebilir web sitesi” çalışmasını da tamamladık. GCA olarak, dijital dönüşümden alabileceğimiz değeri sadece üretim sahasıyla kısıtlamıyoruz. Sevkiyat projeleri ile sevkiyat süreçlerimizi daha fazla dijitalleştiriyoruz. Mevcut durumda en modern müşteri deneyim takibi araçlarını kullanarak iş ortaklarımızla operasyonlarımızı verimli kılıyoruz. En ileri teknoloji CRM sistemimizi her yıl daha da efektif hale getirecek projeler gerçekleştiriyoruz. Kısacası dijital dönüşümü üretimin ilk adımından, ürünlerimiz teslim edilene kadar iş ortaklarımıza daha fazla değer katabilmek adına uçtan uca kucaklıyor; artan ivmede süreçlerimize entegre ediyoruz.
EKOMAT Projesi Türkiye'de bir ilk olarak tanımlanıyor. Hangi yönüyle ilk olduğundan bahseder misiniz?
Proje ile geri dönüşüm bilincinin oluşturulması ve zorunlu depozito uygulamasının yanı sıra, atık yönetim kurgusu için sayısal veri toplanması hedefleniyor. Ayrıca tüketiciler, biriktirdikleri puanları yine uygulama üzerinden; Migros hediye çeki, A101 hediye çeki, Razer mobil oyun ve Trendyol internet alışveriş kodlarına harcayarak, aile bütçelerine destek oluyor. Öte yandan projede elde edilen ambalaj atıkları da hammadde olarak üretim döngüsüne kazandırılarak ekonomiye geri dönmesi sağlanıyor. Proje uçtan uca geri dönüşümün tüm basamaklarını içerdiği ve bu geniş çapta sistemsel (uçtan uça entegre atık yönetim sistemi hizmeti) bir uygulama olduğu için bir ilk olma özelliğini taşıyor. Geri dönüşümün dijital dönüşümü olması sebebiyle de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projemiz, atıkların tekrar kaynağına aktarılması sürecindeki her adımı daha verimli kılmaya yönelik entegre sistemiyle fark yaratıyor.
EKOMAT Projesi ile birlikte GCA’nın sürdürülebilirlik çalışmalarına dair bilgi alabilir miyiz?
GCA olarak, endüstriyel üretim ve verimlilik açısından geri dönüşümün büyük önem taşıdığına inanıyor, üretim anlayışımızda da buna göre aksiyon alıyoruz. Suyu tamamen kapalı çevrimle kullanıyoruz ve bu sayede geri dönüşüm sağlıyoruz. Geri dönüşüm sadece sürdürülebilirlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da büyük bir öneme sahip. Bu nedenle her yönüyle çevreyi koruyan, halkın sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmesi ve geri dönüşümü günlük hayatının bir parçası olarak uygulamasını hedefleyen EKOMAT Projesi’nin hayata geçirilmesinde aktif rol aldık. Cam, plastik ve metal içecek ambalajlarının depozito iade makineleri ile yüzde 100 geri dönüşümünü sağlamak amacıyla iş ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz projemiz kapsamında Yalova’nın 15 farklı noktasına 343 adet EKOMAT depozito iade cihazı konumlandırdık. Vatandaşların cam, metal ve plastikleri geri dönüşüme kazandırarak mobil uygulama üzerinden para değerinde puanlar kazandığı proje; hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de karbon ayak izinin azaltılmasına destek oluyor. Ambalaj malzemelerini geri dönüşüme kazandırmak üzere tüketicide bilinci artırmayı hedefleyen EKOMAT projemizle örnek model oluşturduk. Bu yıl 2. yılına giren bu çalışmayı sadece cam için yapmıyoruz. Aynı zamanda plastik ve metal ambalajları da geri dönüştürecek cihazlar koyduk. Yerel yazılımı sayesinde verileri anında izleyebilme özelliğiyle “geri dönüşümün dijital dönüşümü” niteliğindeki bu projemizdeki amacımız, ülkemize ambalajın geri dönüşüm kültürünü kazandırmak.
Bir diğer çalışmamız olan, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından ÇEVKO Vakfı ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz “GCA Geri Dönüşüm Dedektifleri İlkokul Eğitim Projesi” Kütahya Ağaçköy İlkokulu’nda 3. 4. 5. ve 6. sınıflara uygulanmaya başlandı. Öğrencileri küçük yaştan çevre ve ambalaj atıkları konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen projemizde yüz yüze eğitimler verdik. Firmamızın bir parçası olduğu, eğitime ve çevreye katkısıyla öne çıkan Gürok Grup ise geçtiğimiz Ocak ayında Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Fon kapsamında, ilk etapta Kütahya ve Antalya'da eğitim gören 34 öğrenciye karşılıksız burs desteği sağlanıyor. Gürok Grup bünyesinde doğayı ve doğal kaynakları temiz tutma bilinciyle hareket eden bizler de geleceğimiz olan kıymetli çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına sorumluluk almaya devam ediyoruz. Çevreyi ve insanı her zaman ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz cam ambalaj üretimimizle doğamızı korumak için mücadele ediyoruz.
Geleceğin ambalajları sizce nasıl olacak? GCA’yı geleceğe nasıl taşıyacaksınız?
Cam inovasyona çok açık özel bir malzeme. Bütün dünyada üniversitelerde ve araştırma kurumlarında camla ilgili araştırmalar yapılıyor. Camın daha hafif ve daha dayanıklı hâle getirilmesi hedefleniyor. Farklı inovatif özellikler cama eklenebilir. Cam, gelişen ve tercih edilen bir ürün. Ergitme konusunda da kullanımdaki bariyerleri aşma anlamında da inovasyona çok açık. Hem enerji kullanımını sürdürülebilir hâle getirebilir hem de camın kullanımını kolaylaştırabiliriz. Biz de hem ülkemizde hem de globalde söz sahibi önemli üniversitelerle farklı Ar-Ge projeleri yürütüyoruz. Ayrıca kendi teknolojimizi geliştirmek için mühendislerimizle çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. İş ortaklarımızla birlikte çalıştığımız özel projelerimiz de var.
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
GCA olarak sektörümüzdeki dijital trendleri yakalayan bir marka olma vizyonumuzla yatırımlarımıza devam ediyoruz ve üretim pazar payı oranımızı sektör ortalamalarının üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. İhracatın toplam işimiz içindeki oranını artırarak ülkemize ciddi bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca 2023 bizim için dijital dönüşümü işimizin merkezine aldığımız çok özel bir yıl. Yapay zeka algoritmaları ile desteklenmiş görüntü işleme sistemlerini ve üst düzey otomasyon yazılımlarını bir araya getirdiğimiz akıllı üretim teknolojilerini kendi bünyemizde geliştirerek hayata geçiriyoruz. Bununla da yetinmeyip müşterilerimize daha iyi deneyimler yaşatmak üzere yakın dönemde sevkiyat randevu sistemimizi, engelsiz web sitemizi hayata geçirdik. Çünkü teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, müşterilerin beklentileri de değişiyor. Artık müşteriler, ürün veya hizmet satın alırken sadece kaliteli bir ürün veya hizmet değil, aynı zamanda iyi bir müşteri deneyimi de bekliyorlar. Bu noktada dijital çözümler, müşteri memnuniyetini artırmak için önemli bir araç haline geldi. Biz de GCA olarak, iş ortaklarımıza kattığımız değeri artırmak için dijitalleşmeden yararlanıyoruz.
Öte yandan, 2023 yılında da yurt içi, yurt dışı piyasalara gıda ve içecek ve özellikle premium cam şişe kategorilerinde dünya standartlarında cam şişe ve kavanoz üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki sene özellikle global piyasalardaki premium cam şişe projelerimizi ve dolayısıyla premium cam şişe ürünlerinin toplam üretimimiz içindeki oranını artırmayı temenni ediyoruz. İnovatif tasarımlarımızı 11-14 Ekim’de İstanbul’da 28. Uluslararası Avrasya Ambalaj Endüstrisi Fuarı ve 2-4 Ekim’de Monako’da LUXE PACK Monako 2023 Fuarı’nda sergileyeceğiz. Böylece iş ortaklarımızla farklı lokasyonlarda bir araya gelerek ihracatın toplam işimiz içindeki payını da daha yükseklere çıkarmaya gayret göstereceğiz.
Keyifli sohbetiniz için çok teşekkür ederiz.
DİĞER RÖPORTAJLAR
-
Elit Ozon Sistemleri Genel Müdürü Cemil YAMAN: “İHTİYACA EN UYGUN SİSTEMİ YERİNDE TESPİT EDİP, ÇÖZÜM SUNUYORUZ” 04.10.2023
-
PAPİX PLASTİK, İHRACAT ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ 04.10.2023
-
HEUFT Systemtechnik GMBH Türkiye Satış Müdürü Ergun SÜNNELİ: “MÜŞTERİ TALEPLERİNİ ÖNEMSİYOR, HER YIL DAHA GELİŞMİŞ ÇÖZÜMLER İLE HİZMET VERİYORUZ” 13.09.2023
-
Husky Technologies Türkiye Irak ve Nahçıvan Bölge Satış Müdürü Doğan BURAT: “HUSKY OLARAK ÖNCELİĞİMİZ, MÜŞTERİLERİMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİNE ULAŞMALARINA YARDIMCI OLMAKTIR” 22.07.2023
-
PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Kıdemli Pazarlama Direktörü Aslı Önder: “SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZLE TOPLUMSAL KALKINMAYA KATKIDA BULUNUYORUZ” 25.05.2023
-
DÜNYA LİDERİ GUALA CLOSURES GROUP TÜRKİYE’DE 25.05.2023
-
Çiftsan Etiket Ambalaj Genel Müdürü Hakan YOLGUN: "SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARIN ANA TEDARİKÇİSİYİZ" 25.05.2023
-
UBS, TÜRKİYE PAZARINDA HEDEF BÜYÜTTÜ 16.04.2023
-
PTM Tank Genel Müdürü ve Expert Danışmanlık Ortağı Hakan KORKMAZ: “AVRUPA KALİTE VE STANDARTLARINDA HİZMET SAĞLIYORUZ” 16.04.2023
-
Atlas Copco Kompresör Tekniği Servis Bölüm Müdürü V. Özgün ŞENOL: “SMARTLİNK İLE %30’A VARAN ENERJİ TASARRUFU SAĞLANABİLİYOR” 19.01.2023
-
Hamidiye Kaynak Suları San. Tur. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin ÇAĞLAR: GÜVENİLİR, SAĞLIKLI VE DOĞAL HAMİDİYE, ÖDÜLE DOYMUYOR 11.11.2022
-
Ambalaj Makinecileri Derneği Başkanı Saner SAN: “AMD’NİN HEDEFİ, ÜYELERİNİN DÜNYA ÇAPINDA BİLİNİR OLMASI” 11.10.2022
-
Teknosin’in Genel Müdürü, ortağı ve ikinci nesil temsilcisi İdil Yağlı PAKER: “KENDİ ALANIMIZDA, TÜRKİYE’DE AR-GE VE ÜRETİM YATIRIMI YAPAN TEK ŞİRKETİZ” 11.10.2022
-
YILPAR Ambalaj Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emin Altuğ YILANCIOĞLU: “YENİ TESİSİMİZLE YILLIK 100 MİLYON EURO CİRO HEDEFLİYORUZ” 13.09.2022
-
TESİS KURULUMUNDA DOĞRU ADRES... EXPERT DANIŞMANLIK 03.07.2022
-
Park Cam Sürdürülebilirlik Yöneticisi Bahar Özkan: “PARK CAM EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ, SORUMLU BİR FABRİKA” 03.07.2022
-
Faik KARADENİZ: “AMBALAJLI SU SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ” VE KARDAN SU’YUN HEDEFLERİ 03.07.2022
-
So Fuar Kurucusu ve F İstanbul Fuarı koordinasyonunu yürüten Özgür SOFUOĞLU: “F İSTANBUL GIDA, İÇECEK, İŞLEME VE AMBALAJ FUARI İLE FİRMALARIN KATMA DEĞERLİ İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMELERİNE VE MARKALAŞMALARINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ” 17.05.2022
-
Yıldırım Soğutma Basınçlı Kompresör Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Cengiz YILDIRIM: “SERVİSTE 7/24 HİZMET ANLAYIŞINI GERÇEK ANLAMDA UYGULUYORUZ” 21.04.2022
-
Tetra Pak Türkiye ve İran Kurumsal İletişim Direktörü Buket YAMAN: “GÜVENLİ, YENİLİKÇİ VE ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER SUNUYORUZ” 28.03.2022
-
Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Bilge ERCAN: KADIN VE ERKEK, SORUMLULUKLARI EŞİT OLARAK PAYLAŞIRLARSA AŞAMAYACAKLARI ENGEL YOKTUR 28.03.2022
-
Tetra Pak Türkiye ve İran Kurumsal İletişim Direktörü Buket YAMAN: “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİMİZİN TEMELİ, 'GIDAYI, İNSANI VE GEZEGENİ' KORUMAK” 24.11.2021
-
İÇECEK SEKTÖRÜNDE TSE COVİD-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALAN İLK FİRMA; ULUDAĞ İÇECEK 24.08.2021
-
KIZILAY’DAN İNSANİ YARDIM ALANINDA ÇALIŞAN İLK AR-GE MERKEZİ 24.08.2021
-
Su Sanayicileri Derneği (SUSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahman KILIÇ: “PANDEMİ SÜRECİNDE TEDAVİNİN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIYDIK” 26.07.2021
-
Expert Tasarım Danışmanlık Makina A.Ş. Kurucusu ve Ortağı Metin ÖNER: “DOĞRU PROJELERLE ZAMANINDA VE UYGUN MALİYETLİ YATIRIMLAR SUNUYORUZ” 26.07.2021
-
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ozan DİREN: “TÜRKİYE’NİN MEYVE SUYU İHRACATI, 350 MİLYON DOLAR SEVİYESİNE YAKLAŞTI” 21.06.2021
-
İdeal Memba Suları A.Ş. Genel Müdürü Salim Demir: “ARKANIZDA MUTLAKA İMZANIZI TAŞIYAN BİR YENİLİK BIRAKIN” 24.05.2021
-
Üner Plastik A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Cumhur FİLİK: “KAPAK, AMBALAJIN ANAHTARIDIR” 11.05.2021
-
TEKİR İÇECEKLER, YATIRIMLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR 11.05.2021
-
Vakıf Taşdelen Doğal Kaynak Suyu Genel Müdürü Burhan ALEV: “BİLİNÇLİ VE SAĞLIKLI YAŞAM DÜZEYİ ARTTIKÇA AMBALAJLI SU TÜKETİMİ DE ARTIYOR” 11.05.2021
-
YENİ NESİL FABRİKALAR KURAN GEMAK’IN MİSYONU: DÜNYA MARKASI OLMAK 16.04.2021
-
Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak KARACA: COCA-COLA İLE “DAHA İYİSİ İÇİN” 24.03.2021
-
Oğuz Gıda CEO’su Enes ÖRER: BİR DÜNYA MARKASI OĞUZ GIDA 24.03.2021
-
MEDER- Meşrubatçılar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Burcu COŞKUN: “MEŞRUBAT SEKTÖRÜ OLARAK, TOPLUM SAĞLIĞINI GÖZETEN UYGULAMALARA ÖNEM VERİYORUZ” 24.03.2021
-
Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi ERCAN: "YENİ DOLUM HATTIMIZ İLE YILLIK 1,5 MİLYAR ŞİŞE DOLUM KAPASİTESİNE ERİŞTİK" 17.02.2021
-
Atlas Copco Kompresör Tekniği Bölüm Müdürü V. Özgün Şenol: “HEDEFİMİZ, TÜRK SANAYİSİNİN TÜM SEKTÖRLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ ARTIRMAKTIR” 17.02.2021
-
TETRA PAK, “İYİ OLANI KORUR” SLOGANIYLA HİZMET VERİYOR 24.12.2020
-
FUSKA’DA YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR 18.11.2020
-
POLAT MAKİNA, 2020’Yİ YENİLEŞME YILI İLAN ETTİ 16.04.2020
-
SU HAYAT'TIR 17.10.2019
-
TETRA PAK, “İYİ OLANI KORUR” 17.10.2019
-
SU SEKTÖRÜNÜ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NELER BEKLİYOR? 28.11.2018 “Su sektöründe işe başlarken; danışmanlık hizmeti alınmaması, yanlış yatırım tercihinde bulunulması, profesyonel ekiple çalışılmaması, yeterli fizibilite çalışması ve bütçeleme yapılmaması, marka planı oluşturulmaması ve reklam bütçesi hazırlanılmaması, bayilik sürecinin doğru yürütülememesi, rakipleri ve yenilenen teknolojinin takip edilmemesi gibi süreçler yatırımların olumsuz sonlanmasına sebep oluyor” diyen Önel Mühendislik Müş. Müt. San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Faik KARADENİZ’den su işletmesi kurarken ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler aldık. "Yaşanan olumsuz süreci su firmaları zararsız atlatabilir ve para kazanarak büyümeye devam edebilir" diyen Faik KARADENİZ ile yaptığımız söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
-
ÜNER PLASTİK, YATIRIMLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR 30.10.2018
-
Safir Ozon Ltd. Şti. / Metin ÖNER: “TEKNOLOJİ DONANIMLI SİSTEMLERLE ÜRETİM HIZI ARTIRILMALIDIR” 30.10.2018
-
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SULARI 27 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYOR 23.07.2018
-
GÜRALLAR CAM AMBALAJ "SONSUZ OKYANUS PROJESİ"NE DESTEK VERİYOR 23.07.2018
-
BERRAK SU, ULUSLARARASI LEZZET ÖDÜLÜ ALARAK KALİTESİNİ TESCİLLEDİ 23.07.2018 “Ülkece kaynaklarımızı kirletmeden muhafaza etmenin bilinci geliştirilmelidir” diyen Ran-Nak Uluslararası Nakliyat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. / Berrak Doğal Kaynak Suyu Genel Müdürü Kerim CAYMAZ ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umut ediyoruz.
-
Dimes Grup CEO’su Ozan DİREN: “ÜLKEMİZİN ZENGİN MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİNİ, ÜRÜN İNOVASYONU İLE DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ” 21.06.2018
-
MEYED: “MEYVE SUYU YARAR” 21.06.2018
-
Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sabit KARACA: “SÜT SEKTÖRÜ 2018’DEN UMUTLU” 23.03.2018